Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zesílit příjem signálu WiFi na hotelu

Od: kapucinocz odpovědí: 4 změna:

Dobrý sváteční den všem.

Nejsem zběhlý v IT a předpokládám, že se mé otázce většina z Vás vysměje, ale:

Jsem služebně až do února v Praze a bydlím na hotelu v posledním patře, kde můj notebook špatně chytá signál WiFi. Telefon je na tom lépe, ale rád bych si koupil do pokoje "něco" s externí anténkou, která signál bude chytat lépe a já se připojím na to "něco"? Zkrátka potřebuji zařízení které se připojí na hotelovou WiFi a rozvede mi zesílený signál po pokoji? Nějaká kombinace router, AP..? Potřebuji připojit dva služební notebooky a telefon. Prosím o radu. Dekuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mytrix*
hodnocení

3x

Mělo by Vám pomoci například alza.cz/...

Je to opakovač signálu, tzn. příjme a následně zesílí. Samotné zařízení je vhodné umístit do místa s co nejlepším signálem.

doplněno 26.12.17 12:00:

S původním zařízením nic nemusíte dělat. Jen to zapnete a následně přes administraci vyberete wifi síť ke které se chcete připojit a zadáte heslo.

V popisu na alze sice uvádí, že je nutné někde něco mačkat na routeru, ale to je jen jeden ze způsobu připojení.

kapucinocz
hodnocení

Mnohokráte děkuji za odpověď, ale sespáruji zařízení, když nemám přístup k hotelovému AP? Ten je umístěn bůh ví kde (asi na střešě nebo někde) Mohu jen zadat heslo do sítě, ale podle všeho se ten opakovač signálu musí propojit přímo s AP?

hodnocení

0x

Bez vyzkoušení nějakých konkrétních zařízení si netroufnu říci, že "to a to" konkrétní zařízení to zvládne.

hodnocení

0x
Tento problém řeší naprosto precizně zařízení Edimax 7317 Uhg.
Bohužel funguje pouze s WinXP a pokud se dobře vyspí,tak ještě trochu s Vistou.
Pro vyšší operacni systémy už jsem ovladače nenašel.
Člověk by nemusel hledat skryté AP ani nic mačkat na routeru (myšleno zřejmě WPS).
Zkuste si na internetu zařízení najít a třeba Vám to nabídne podobný ekvivalent.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]