Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem notebook ACER PREDATOR HELIOS 300. Jedná se o velmi výkonný notebook za 33 tisíc, ale zdá se mi, že k němu dodávají slabý zdroj. Při hraní her Mafia III nebo World of Tanks, dochází i k vybíjení baterie. Když jsem psal na Acer podporu, tak mi odpověděli, že se to stává, ale že to ničemu nevadí, že se baterie zase dobije. Tak jsem jim napsal co se stane až bude baterie na konci své životnosti? Zda nebude notebook kolabovat? Bohužel jsem se odpovědi už nedočkal. O co mi tedy jde. Zdroj k tomuto notebooku má na výstupu 9,23A. Dělají se vůbec silnější zdroje? Že bych si silnější sehnal. Vyzkoušel bych notebook bez baterie, ale ta je ukrytá v notebooku, takže ji nelze vyndat. Takže moje otázka zní: kde sehnat výkonnější zdroj, vyrábí se vůbec něco takového?
Pokud má ten zdroj na výstupu 9,23A, pak má cca 150W a je to jeden z nejvýkonnějších zdrojů, které znám. A nevím, který notebook by měl příkon více než 150W.
Takže bych si nedělal hlavu, ten zdroj je naprosto dostatečný.
@renardmuller: Je vidět, že o elektronice máte mlhavé představy. Kromě toho jsem si našel několik hodnocení, recenzí a kritik tohoto notebooku a je mu vytýkáno leccos, ale nikdy ne slabý zdroj. Takže vám gratuluji, jste jediný, který si to myslí.
Mě dostatečný nepřipadá, když při spuštěné hře bere notebook i z baterie. Tím je vidět, že zdroj nestíhá.
A do kolika procent kapacity baterie jste to zkoušel?Nezastaví se to vybíjení třeba na 50%?Někeré noteboky to tak při velkém výkonu mají-šetření baterie
Jak si to nestíhání představujete?
A co jako asi tak ten zdroj v průběhu toho nestíhání dělá? Sníží napětí? Vypne se? Nebo co asi tak?
Představuji si to tak jak jsem to popsal v otázce. Četl jste to vůbec? Při zátěži a připojeném zdroji se vybíjí i baterie. To by asi nemělo. Zdroj by měl být dostatečně dimenzovaný na to aby utáhl notebook v max zátěži bez pomoci baterie.
Vážený, jednak ta odpověď nepatřila vám, takže netuším, proč na ni reagujete, a jednak už jsem vám vcelku jasně odpověděl výše. Že mi nevěříte, je jen a jen váš problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.