Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.Je mi již více let a proto bych uvítal kdyby jste můj věk zohlednily.Vlastním počítač Acer E 17 ES1-711G-P6V7 a chtěl bych si zahrát hru World of Castles.Půjde tato hra spustit?Píšou u ní minimální požadavky
Operační systém: windows 7 and newer, 64bit
Procesor: i5-3570K / FX-8350
Paměť: 8 GB RAM
Grafická karta: Nvidia GTX 750 / amd 270x
DirectX: Verze 11
Pevný disk: 10 GB volného místa
a doporučené
Operační systém: windows 7 and newer, 64bit
Procesor: i7 - 4790 / ryzen 5 1500x
Paměť: 16 GB RAM
Grafická karta: Nvidia GTX 1050 ti / amd rx 470
DirectX: Verze 11
Pevný disk: 10 GB volného míst
Omlouvám se za možná hloupou otázku,ale počítačům nerozumím a v okolí nemám nikaho kdo by se v tomto orientoval.Popřípadě bych se zeptal zda by někdo neodhadl cenu počítače s takovými parametry.Velice děkuji za odpověď a přeji všem hezké Vánoce
Jednak nemáš PC, ale notebook, což je trochu rozdíl, a jednak požadavky hry přesahují možnosti tvého notebooku. Máš především málo RAM (paměť - 4GB proti min. požadavku 8GB), ideální není zdaleka ani CPU (procesor) ani grafika.
Takže bych to ani nezkoušel.
@brezina: Promiň, že ti tykám, ale jsem taky dědek jako ty, jen asi trochu znalejší ve věcech PC.
Pokud bys chtěl koupit nový PC, který by zvládl tebou požadovanou hru (a další hry stejné kategorie), netroufnu si odhadnout cenu, ale doporučím ti následující.
Navštiv stránky www.pc-help.cz, přečti si tam Pravidla a pak v příslušné sekci požádej o sestavení PC na míru podle tvých požadavků. Jako požadavky bych dal možnost hraní té hry, no, a pak nějakou cenu, pokud tě to neporazí, začal bych někde kolem 15 tisíc Kč. Oni ti navrhnou PC na míru, ten si pak necháš sestavit u dodavatele (asi nejlépe czc.cz) a určitě neproděláš. Když totiž koupíš hotovou sestavu, bude mít za srovnatelnou cenu vždy horší parametry, než navržená na míru.
Jestli máš další dotazy, v rámci mých možností rád zodpovím.
@still10k: Souhlasím s tebou, jen si dovolím upozornit, že "bych začal" někde kolem 15 tisíc Kč. I mně, nehráči, je jasné, že na těch 15 tisících není možné čekat zázraky Ale proč nezačít níž? Třeba se to povede.
Ano souhlasím se satamem, na tuto hru je váš stroj slabý.
Ale 15 tisíc je málo, vždyť jen doporučovaný procesor i7 - 4790 stojí nový bezmála 8000. Pokud byste měl postavit skříňový herní PC splňující tyto doporučené požadavky hry, počítejte s cenou od 25 tisíc výš a bude plný kompromisů. U herního notebooku okolo 30 tisíc a výše. Ale na pc-help jděte, satam vám radí dobře, tam jsou experti na PC sestavy
Pokud mluvíme o doporučených požadavcích, tak nepovede satame, věř mi. Za 15 se postaví možná herní lowend splňující minimální požadavky hry a to ještě s odřenýma ušima.
Je to výpadek jen u nás, nebo pc-help.cnews.cz/... nejede?
Nejede. Jen tu a tam. Mají nějaký problém.
@still10k: Špatný odkaz. Prosím, oprav.
@still10k: pc-help.cnews.cz/... Rozklikni si ho, já tam mám ještě teď tohle:
Jo už zase pc-help jede. Pro tuhle hru vidím tento PC jako základ: pc-help.cnews.cz/...
Kde je špatný odkaz? Vždyť to funguje.
to satam®: Chyba je u tebe padre. Tohle je velmi stará nemoc prohlížečů. Pokud máš nestabilní, či pomalé připojení, nebo používáš staré verze prohlížečů, nebo ne moc rozšířené alternativní prohlížeče, které to ještě nemají úplně vyřešené a neumí tak dobře pracovat s HTML kódem (IE+nadstavby, Opera, SeaMonkey a další), tak se ti odkaz na záložku někdy nemusí korektně vykonat.
Když se pořádně podíváš na adresu, je na konci #herni24k, to je odkaz na konkrétní místo na stránce, říká se tomu záložka. Stejně funguje i záložka přímo na příspěvek z fóra ve tvaru #p1489202, takže v tomto případě pc-help.cnews.cz/...
Jaký používáš prohlížeč?
Dřív ve starých prohlížečích když se mi špatně vykonala záložka v adrese, jsem počkal na načtení stránky, pak jsem jednou levým klikl do adresního řádku a zmáčkl Enter. Tím se adresování provedlo znovu, ale s již načteným kódem stránky (který obsahuje tu záložku) a zobrazení už skočí na správné místo na stránce.
Schválně to zkus.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.