Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem nainstaloval Open Office, který se prý přestal vyvíjet a nahradil ho Apache Office. Souběžně se ale začal vyvíjet Libre Office. Tolik jsem pochopil z Wikipedie. Teď kupuji nový PC a nevím, který z "officů" mám nainstalovat. S texty pracuji denně, kromě emailu je to vlastně můj hlavní program na PC.
Po letech přebíhání od jednoho balíku k druhému jsem zakotvil u LibreOffice. Stejně ho nyní používají skoro všichni kolegové, se kterými si vzájemně přeposíláme texty, takže není co řešit. Zatím jsem ve svých potřebách nenarazil na nic, co by LibreOffice neuměl třeba oproti MS Office, ba naopak, připadá mi bohatší na funkce. Ergonomie používání je pouze o zvyku, jakmile pochopíte logiku ovládání, lze ovládat poslepu. Je k údivu, že takový produkt je zadarmo.
Jsem trochu zmatený z nepřehledných licencí, verzí a variant MS Office. Kdysi dávno jsme ho také měl, ale to už je přes 15 let, pak jsem přešel na OpenOffice. Přechod byl v něčem pozitivní (jendodušší ergonomie ve Writeru oproti Wordu), ale bohužel v OO nebyla alternativa MS Access, který jsem používal pro ukládání svých knih jako databázi osobní knihovny.
alza.cz/... - pokud správně chápu, nejnovější na instalaci do PC je "MS Office 2016"? Varianta "MS Office 365"je internetová/cloudová?
Pokud budu opět chtít MS Access, tak musím koupit "MS Office 2016 pro profesionály"za 12000 Kč a pokud se spokojím jen s Wordem a Excelem, pak stačí koupit "MS Office 2016 pro domácnosti"za 3500 Kč? Vyznal jsem se správně?
Upřímně si nejsem tou investicí jistý. Jestli peníze vydat, nebo instalovat opět OpenOffice/LibreOffice a raději koupit lepší procesor či více RAM.
Rozhodně LibreOffice, na rozdíl od OpenOffice (Apache OpenOffice) se neustále rozvíjí a vylepšuje, viz: cs.libreoffice.org/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.