Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bluetooth karta do počítače

Od: rast odpovědí: 7 změna:

Potřeboval bych do stolního PC koupit interní kartu, která mě přes Bluetooth propojí můj mobil/tablet s počítačem (pro synchronizaci a předávání dat) a tiskárnou, která také umí Bluetooth, abych tiskl z mobilu. Našel jsem toto alza.cz/... , ale WiFi nepotřebuji, jelikož WiFi mi už vyrábí router. Existuje něco takového?

Vím, že se dají koupit Bluetooth klíčenky do USB, ale nechci aby mi něco trvale viselo z počítače, chtěl bych, aby to bylo schované uvnitř skříně.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Jednoduché bluetooth adaptery pouze do USB, PCI karty pouze kombinované Wifi + bluetooth.

hodnocení

0x

Proč nesynchronizujete přes síť? Mobil/tablet připojít na WiFi, která je součástí sítě, kam máte připojen počítač. Je to jednodušší, rychlejší i spolehlivější, než bluetooth. A na to, abyste přes bluetooth mohl tisknout z mobilu na tiskárně, která bluetooth má (nemá třeba i wifi?) přece nepotřebujete mít bluetooth v počítači.

Jinak pokud má základní deska vývod na USB (např. pro přední panel), dá se do něj zapojit "redukce" a mít USB Bluetooth schovaný uvnitř počítače.

Bluetooth karta do počítače
rast
hodnocení

No já mám Blackberry Classic, občas se chová divně a propojení přes WiFi nefunguje, má nějaký vlastní protokol Blend. Přes Bluetooth funguje spojení vždy.

still10k*
hodnocení

0x

Teoreticky to jde, lze koupit interní kabel přímo do desky, konec s portem nějak alternativně připojit uvnitř ve skříni a do něj připojit BT adaptér.

Kabely:
tsbohemia.cz/...
tsbohemia.cz/...
Adaptér:
tsbohemia.cz/...

V praxi ale může docházek k rušení. Pokud bude BT vysílač uvnitř kovové skříně počítače, může docházet k výpadkům.

Pořiďte raději USB hub s vlastním napájením, umístěte ho někam na stůl za monitor, tak můžete mít v jednom USB v PC více zařízení.

rast
hodnocení

Děkuji, asi se tak budu muset zařídit, když interní karta samostatně neexistuje.

eow

Můžeš koupit bluetooth adaptér. Ale bacha jednou se mi stalo, že jsem použil jeden k bt repráku street a ten zvuk to moc nestíhalo přenášet. Takže jestli budeš nějaký kupovat, tak si pořádně zjistit jestli to bude zvládat.

still10k*
Samostatne interni karty s BT samozrejme existuji, ale jsou zbytecne drahe. Kupte kvalitni usb hub s kvalitnim BT adapterem, to je IMHO pro vas nejlepsi reseni :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]