Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena hdd za ssd

Od: zolko odpovědí: 5 změna:
ahoj,
dnes jsem se konecne pustil do planovane vymeny hdd v ntb za SSD disk.Zasekl jsem se ale hned na zacatku :D
Hdd mam rozdeleny na oddily C a D,na C je system.Chtel jsem provest klonovani pouze oddilu C (v programu Acronix) na SSD.Bohuzel jde naklonovat pouze cely hdd.To samozřejmě nepripada v uvahu,ma 1TB a SSD ma 128GB.
Takze je jina moznost jak se vyhnout nove instalaci OS?
Zamer byl naklonovat oddil C na SSD,kterej mam pripojeny externe pres kabel do usb,nasledne vybrat puvodni hdd misto nej vlozit SSD a teoreticky bych nemel poznat vymenu disku (tedy krome rychlosti).

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

V tom případě budete muset jít o maličko složitější cestou: vytvořte zálohu toho oddílu (partition), jehož obsah chcete přesunout na nový disk a tuto zálohu potom pomocí stejného programu obnovte na nový disk. Není to už tak snadné (na pár kliknutí), jako při klonování celého disku, ale není to složité :)
Třeba vám pomůže tento návod: servispckupka.cz/...

krtek66
hodnocení

0x

Acronis je na tohle pytel..najdi si jinej soft, kterej to umí. Řešil jsem tohle v práci. Tam jsem dokonce ještě musel klonovat větší HDD na menší SSD...už nevím přes co jsem to dělal, ale povedlo se. Chce to hledat

still10k*

Podle mych informaci a zkusenosti se Acronis True Image se smele radi mezi nejlepsi softy tohoto druhu.Tuto operaci jsem s jeho pomoci delal uz vicekrat a vzdy to slapalo bez problemu.

zolko
hodnocení

takze jde v Acronixu klonovat pouze oddil? mam 2015

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]