Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
koupila jsem nový disk zn. Seagate 1T, a když jsem ho připojila do ntb, tak mi hodilo, že byl nalezen nový hardware, ale nikde se mi jinak neukázal. Potřebovala bych si tam stáhnout z noťasu nějaké větší soubory, ale vpočítači nemohu nikde najít, že by disk někde byl.
U starého Verbatimu 250G to prostě píchnu do USB a okamžitě se mi načte, a objeví se mi v nabídce jako další disk.
Ale nyní nic. Co s tím? Je třeba to nějak naformátovat? A jak? Jse, bezradná. Myslela jsem, že to zapojím do PC nebo Ntb a samo si to najde.
Doufám, že mi rozumíte. Děkuji
spusť si správu počítače a následně správu disků, jestli tam bude vidět, v BIOS je povolen sekundární disk?
Když mám disk zapojen do USB a kliknu na ikonu Tento počítač, tak tam žádný nový disk vidět není. Když tam dám můj starý disk, tak ten se tam automaticky objeví. Tak nevím. Je možné, že by to byl patný disk? chce se mi brečet
Dobrý den, problém bude asi ve velikosti ext. HDD (jeho velké kapacitě). Zkuste zcela vypnout NTB, připojit ext. HDD do portu USB a až potom NTB zapnout. Pokud se to povede, tak soubory na ext. HDD nepřesouvejte, ale vždy kopírujte - v případě, že by se přenos nezdařil, tak Vám zůstane stále originál v NTB. A doporučil bych pro to kopírování program Total Commander. Zdravím!
"ben" - dobrá rada.
Jen ještě doplním: "Zkuste zcela vypnout NTB" = Windowsy v doporučeném nastavení při vypnutí upadají do hibernace. K úplnému vypnutí dojde při restartu (nechat ext. HDD připojený a restartovat), nebo zmáčknout "alt" + "f4" a potvrdit "Vypnout".
Jak už píše rádce 111 přede mnou, bude asi potřeba disk naformátovat (nebo vytvořit nový oddíl) ve "Správě disků" servispckupka.cz/... Otevřete si "Správu disků" a připojte disk, tak uvidíte která položka přibyla, s tou budete pracovat. Je pravděpododbné, že disk nemá vytvořené oddíly, návod na vytvoření oddílu na novém disku najdete v tomto návodu: servispckupka.cz/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.