Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
omlouvám se,že Vás otravuji,ale chtěla jsem se Vás zeptat jestli když jsem odeslala někomu soubor z nějakého účtu tak jestli se mu ten soubor taky zobrazí či jestli si ten musí stáhnout (?) Jedná se o odeslání ze stránky outlook.live.com ... Předem děkuje za rychlé odpovědi Simona Němečková.
Záleží na tom, co přesně jste poslala. Pokud jste soubor připojila jako přílohu k e-mailu, může si jej příjemce stáhnout do PC, případně otevřít v prohlížeči.
Pokud jste poslala odkaz na soubor ve svém účtu v internetu, záleží na tom, jak jste ve svém účtu nastavila přístup k souboru. (Nejlepší je povolit přístup jenom těm, kdo na něj mají přímý odkaz (neponechávat soubor jako veřejný).
Úložiště OneDrive nepoužívám, takže případné sdílení nemám vyzkoušené. Domnívám se ale, že jde o pouze o Vaše úložiště. Ten odkaz »View in OneDrive« by podle mne měl platit pouze pro Vás.
Mohla byste si zkusit ten odkaz poslat na jiný e-mail a zkusit se na něj podívat, aniž byste byla přihlášena na OneDrive? (Já jsem OneDrive odinstalovala a kvůli vyzkoušení se mi program nechce instalovat znovu.)
Mám zkušenosti s GoogleDrive, kde mohu při nahrávání souboru určit, jestli jde o veřejný dokoment, jestli se má zobrazit pouze mně, nebo jestli k němu povolím přístup osobám, kterým zašlu přímý odkaz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.