Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Blokování nechtěných oken

Od: fmcrocodile odpovědí: 15 změna:

Po instalaci Adblocku do Mozilly mám pokoj od 90% vyskakovacích oken - naprostá spokojenost. Zůstává ovšem jeden závažný problém. Šlak by mě ale trefil, když po načtení určitých stránek se přes většinu plochy na monitoru zobrazí vzkaz typu: "Najdete nás na facebooku!" "Nechte si od nás posílat vzkazy - Ne děkuji - Potvrdit" Vzkazy překážejí, je nutné je často i opakovaně shazovat, při jakémkoli kliknutí se objeví znovu. Omezuji návštěvu takových stránek, ale někdy není zbytí. Adblock je na toto krátký...

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

iz*
hodnocení

2x

Zkuste na té stránce zakázat java script. Mně to většinou pomůže. A to, co "proklouzne", zablokuji v souboru hosts. (AdBlock nepotřebuji.)

kvasik*
hodnocení

2x

Zkuste tento antivir blokuje všechna otevírací okna mě už také pomohla ;)

malwarebytes.com/...

fmcrocodile
hodnocení

Děkuji za obě dvě odpovědi. K 1. odpovědi: Javu vůbec nemám nainstalovanou v PC. V prohlížeči Mozilla Firefox marně hledám možnost, jak Java Script vypnout. Například načtu http://hokej.cz/ a už tam skáče Hokej.cz na Facebooku. K 2. odpovědi: ten odkaz budu zkoušet, ale mám za sebou návštěvu na adobe.com a instalaci FlashPlayer v trvání asi 60 minut a jdu se raději vyspat (na vysvětlenou: stáhne se zásadně instalátor 1,1 MB, který vždy selže, při pokusu stáhnout instalátor standalone, adobe znovu nabízí instalátor online, při pokusu sehnat instalátor standalone se dostávám na stránky, u kterých mám podezření, že mi s instalátorem pošlou ještě Trojana, toho z Adobu, kdo to vymyslel, pořádně nakopat). Dobrou noc!

hm*

Ten facebookhokej je opravdu trapnej. Nevím, co ty kokoty (autory stránky) vede k tomu, že to tak udělali. Pomůže vypnout javaskripty, ale pak je ta stránka nekoukatelná (aspoň u mne), pomůže vypnout css, ale pak je to snad ještě horší. Takže bych se buď smířil s tím, že ten pobíhající nesmysl budu muset zavřít, nebo (kdybych tam chodil často), našel bych zodpovědnou část kódu stránky a vymazal ji ještě před zobrazením. Mám na to doplněk v prohlížeči (Modify HTTP Response), funguje perfektně (třeba i na otravu o cookiích tady na poradte), ale není to už tak jednoduché.

iz*

To nesouvisí s Javou. Zapomněla jsem uvést, že ve Firefoxu používám doplněk NoScript → v něm nastavuji, které stránce co povolím. Výchozí nastavení je obecné blokování javasriptu, na jednotlivých stránkách (např. zde nebo v internetovém bankovnictví) potom povoluji.

hodnocení

0x
Na samotných stránkách mozilly jsem se nedávno dočetl, že "Zakázat vyskakovací okna" vlastně nic neznamená, protože dokážou identifikovat jen některá. Což mi jako laikovi přijde zvláštní, že přece prohlížeč ví, že otevírá další okno a že já jsem na nic neklikl. Nebo by to aspoň mohl vědět. Mimochodem Ten malwarebytes jsen nedávno instaloval, a taky mi to nefunguje, hází to jakousi chybu při instalaci.
fmcrocodile
hodnocení

Děkuji všem za velmi přínosné odpovědi a děkuji i těm, co odpoví v budoucnosti. Každá odpověď se počítá, protože i kdyby mi to po vyzkoušení nefungovalo podle očekávání, většinou mě to inspiruje k nalezení toho správného řešení. Na internetu jsem od roku 2001 a přijde mi to všechno čím dál tím debilnější a idiotštější. Pokud se po stranách objevovaly reklamy, bral jsem to jako v pořádku, nevadily mi. Dnes jsou ty reklamy čím dál tím agresivnější. Jedná se o to, že programátoři si potřebují vydělávat peníze, tak zkurví dosud dobře fungující stránku. Potřeba generovat zisk vede k vyskakujícím oknům, které obcházejí i jinak dobře fungující prohlížeče a softwary. Ve výsledku je uživatel nucen neustále odklikávat Ano, rozumím, děkuji nechci, teď ne, připomenout později. Severní Korea údajně napadla počítačovou síť v Americe a zamořila ji červem - měli by se ti programátorští idioti zaměřit jiným směrem a přestat obtěžovat obyčejné uživatele, kteří přijdou po práci domů a chtějí se jenom podívat na výsledky ze sportu, na zprávy a nechtějí u toho PC být 4 hodiny... Ještě jednou všem děkuji a idiotší programátoři z celého světa, spojte se!

iz*

Já se k Vám připojím. Nesouvisí to sice už s otázkou, ale štve mne to natolik, že si vyjádření k obsahu podobných webů neodpustím.

Nejhorší na tom je, že se provozovatelé podobných stránek ještě cítí dotčeni, že si uživatelé "dovolí" jejich reklamy blokovat.

Jenže co jiného dělat, když poskytovatel připojení k internetu nastaví nějaký limit FUP, který stačí vyžrat" reklamy? K požadovanému rozumnému obsahu se po vyčerpání limitu dostávám jen těžko, k některému vůbec (T-mobile mi rychlost sníží tak, že se některé weby vůbec nenačtou).

Je to problém řady webů poskytujících nějaké služby zdarma, příjem mívají právě z různých reklam. U některých wbů mám pocit, že vznikly jenom pro generování zisku z reklam...

fmcrocodile
hodnocení

100%ntní souhlas. A to Vás ještě rozzuřím sdělením, že kvůli výstavbě superrychlé sítě LTE zase proudily nějaké dotace od EU, aby se Češi konečně dočkali superrychlého Internetu. Superrychlý Internet s FUPem 4 GB je logická zhovadilost. Myslím si, že by bylo dobré operátory bojkotovat. Já musím do práce dojíždět a řeším to tak, že maily, diskuse a bankovnictví vyřizuji doma, zajímavé stránky ukládám a čtu je ve vlaku offline. V prohlížeči by mělo jít Vypnout zobrazování obrázků, to by mělo něco ušetřit. Testoval jsem všechny zásuvné moduly do Mozilly a zkoušel jsem zakazovat scripty - výsledky jsou tristní. Při načtení hokej.cz se objeví otravná stránka s facebookem. Když zakážu scriptování, vystřelí přes půlku obrazovky černé menu, které při nezakázaném scriptu lze vyvolat a rušit tlačítkem menu v rohu. Po zákazu scriptu toto menu nelze odstranit a ruší. Tahle banda programátorská je vždycky v něčem napřed...

still10k*

Dovolím si nesouhlasit. Firefox je nejpřizpůsobivější prohlížeč současnosti. Všechny tyhle operace lze s pomocí volně dostupných doplňků dokázat. Lze zakázat zobrazení prakticky cokoliv na stránce a zároveň lze i scriptům na stránce zakázat detekci tohoto nezobrazení. Mimo adblocku existuje také ublock origin, pro detailní přizpůsobení stránky slouží doplňky jako greasemonkey a další. Stačí si trochu zasurfovat a mít snahu se něco naučit. Pak s Firefoxem dokážete prakticky cokoliv.

fmcrocodile
hodnocení

Snaha něco se naučit je k ničemu, když toto učení trvá několik desítek minut, to už je rychlejší ta okna neustále zavírat. Taktéž je otázka, proč se něco učit, když by bylo přece logické dělat to takto: na nechtěné okénko s facebookem kliknout pravým tlačítkem myši a vybrat z rolety "toto příště nechci vidět!", pak kliknout pravým tlačítkem myši do banneru s textem "A jejda, vy nám blokujete reklamy a to nám hrozně vadí" a zase vybrat "toto příště nechci vidět!" a pak ještě kliknout pravým tlačítkem dole na banner "tato stránka používá cookies - rozumím - ano" a zase vybrat "toto příště nechci vidět!" To by mi pomohlo. Nepoužívám Adblock, používám ublock origin, ale umí jenom zablokovat gemius.pl - to jsou ti idioti, co otravují s průzkumem, který zabere jenom několik vteřinek a pak vám dáme pokoj na věčné časy. Když jdu do doplňků - ublock origin - možnosti - zobrazit řídící panel, tak ani zde není možnost, nějaké vyskakovací okénko facebooku zakázat. Nejlepší je návštěvy Internetu omezovat...

hm*

No jo, jenže když se nechceš nic učit, tak se holt musíš smířit s tím, co ti kdo podstrčí, a dostáváš se na tu nejnižší úroveň internetového uživatele, se kterým si každý dělá, co chce. Nezapomínej na to, že nikdo na internetu není povinen se ti přizpůsobovat.

Mimochodem v již zmíněném Modify HTTP Response (pro Firefox je určitě taky, když je pro SeaMonkey) stačí pro web hokej.cz např. zaměnit text scrolling-div za mezeru (Modify HTTP Response umí v přijatém textu html zaměnit cokoliv za cokoliv) a je klid, zmínka o hokeji na FB se zobrazí hned pod výkřik o cookiích a nikam neposkakuje.

still10k*

Je samozřejmě na vás, jak se svým časem naložíte

fmcrocodile
hodnocení

Ad.: Je samozřejmě na vás, jak se svým časem naložíte!

Skvělá odpověď, která pomůže každému, kdo si ji přečte! Nyní je již problém definitivně vyřešen, když se nenajde nikdo, kdo poradí, jak na to. Když se někdo ptá, jak si změnit rozlišení, obvykle alespoň napíšu něco jako jděte do zobrazení, přepněte na panel nastavení a zde najdete jezdec (v XP)... Neplýtvejte laskavě svým časem na psaní rad typu když se chce, tak to jde, to rovnou napište když budete mít trpělivost a postupně budete zadávat různé kombinace hesel, heslo nakonec prolomíte, když se chce, tak to jde i s prolomení hesla...

still10k*

Nebylo to myšleno jako rada, spíše rezignace. Napíši to jinak: Když jste takový, pomožte si sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]