Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bios čte z mechaniky, proč?

Od: skolak* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den. Měnil jsem základní desku AS ROCK s AMD, v biosu možnost nastevení priorit výběru zdroje, kde se nalézá systém. Takže mám 1. HDD, 2. DVD , 3.USB. Volby 2a3 nelze označit jako DISABLED. Často se mi stává, že bios hledá i na DVD mechanice, takže jsem ji kabelově odpojil . Prosím o názor. (win 7)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Hľadá ho aj na DVD mechanike preto,lebo systém sa dá nabotovať aj DVD alebo CD diskov.

vernon
To on ví. Jenže pokud má jako prioritní HDD, neměl by se počítač pokoušet o načtení z mechaniky.

Je otázka, jestli HDD občas po startu nezlobí.

still10k*
hodnocení

0x

Po spuštění počítače probíhá tzv. POST test, kdy se kontroluje hardware, jestli pracuje správně. V této fázi může mechanika vizuálně i zvukově vykazovat činnost. Projevy a délka napři. blikání kontrolky na mechanice záleží kus od kusu, nastavení BIOSu, jeho verze a je závislé i od desky. Není možné, že tuto POST sekvenci zaměňujete s pokusem o boot z konkrétního zařízení?

skolak*
hodnocení

Omlouvám se všem.! Je možné, že jsem trdlo...Zapomněl jsem v mechanice DVD s instalací ovladačů nové základní desky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]