Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký prohlížeč je FAKT RYCHLÝ?

Od: jezevec* odpovědí: 14 změna:

Ahoj všem,

předně podotýkám, že nejsem PC odborník. Počítač používám ke čtení zpravodajství, hledání informací, občas kouknu na youtube, občas si stáhnu nějakej film. Používám internet explorer, kterej se poslední dobou dost zpomalil. Používám normální obyčejnej počítač s dvoujádrem 2,1 GHz, 2GB RAM, prostě starej krám, ale jsem na něj zvyklej a mám ho rád.
Tak a teď dotaz - jakej prohlížeč byste mi doporučili, aby to bylo trošičku svižnější? Rychlost připojení mi teď v testu vyšla následovně : Download 42,7 Mbit/s, Upload 8,9 Mbit/s a Ping 21,0 ms

Díky všem a hezký Vánoce!

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

1x

Jsem dlouhodobě velmi spokojený s Firefoxem, je to velmi svižný a výkonný prohlížeč. Posledních pár měsíců testuji Vivaldi a také mi celkem vyhovuje.

hodnocení

1x

Osobně používám z 99% Operu. jak na Woknech, tak na Linuxu. Sem tam koketuji s Vivaldi, ale nějak mé očekávání v pokračování staré dobré Opery úplně nenaplňuje.

paw*
hodnocení

0x
Firefox nebo chrome

vernon
hodnocení

0x

Chrome, co jiného?

Chrome při více otevřených oknech se natolik sám zpomaluje (díky zatížení CPU a RAM), že pak přestává být použitelný.

"Rychlost" prohlížeče ovlivňuje především HW počítače (na slabém HW je i "rychlý" prohlížeč k ničemu), počet otevřených oken a případná další činnost počítače, která hodně vytěžuje CPU a RAM.

Osobně mám dobré zkušenosti s Operou a s Maxthonem.

16.12.17 22:30

Zajímavé.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud se o svůj IE nestaráte (nečistíte cookies a jeho mezipaměť), tak Vám bude dělat po nějakém čase stejný problém každý prohlížeč. Takže, nejdříve údržba prohlížeče a jinak jděte do Google Chrome (a zase čistit). Zdravím!

P.S. Fakt rychlý je jen prohlížeč čistý .

jdukolem
hodnocení

0x

Bezkonkurenčně Maxthon Nitro !

krtek66
hodnocení

0x

ten kdo radí něco jiného než Chrom je mimo mísu...FireFox už není na špici dávno...ne, nadarmo je internetu vtip, že "internet explorer je dobrý akorát tak na stažení Chromu" ..

btw...Ano, Chrom po dlouhém užívání bere ramky atd...ale co uživateli brání ho vypnout a znovu nahodit...já osobně nemám otevřenou žádnou stránku x hodin, aby se to zaneslo

Firefox býval rychlý, ale s každou novou aktualizací se zpomaloval až tak, že jsem ho musel vyměnit za Chrome. Ovšem teď Firefox přišel s lautr novou verzí, kdy se vrací zpět mezi rychlé prohlížeče. Potřebuji prohlížeč, kde můžu mít najednou alespoň 20 oken a byl stále rychlý. Chrome to splňuje. Možná by to dal i nový Firefox, ale nemám potřebu to zkoušet. :)

Dostatek RAM je podstatná podmínka. Mám jen 8GB, což už dávno je skoro minimum, ale stačí to.

still10k*

Ano od verze 56 je to opět velmi rychlý prohlížeč, stačí si pohlídat doplňky, aby uměly "multiprocess". FF je nejvariabilnější prohlížeč současnosti, lze si ho přizpůsobit tak, jako žádný jiný. Jen není tzv. "antiblbý", člověk musí vědět co dělá (ostatně tak je to u většiny profesionálních nástrojů).

hodnocení

0x

Potíž je v té malé RAM a v internetu, ne prohlížečích. Reklamní pitomosti na všech stránkách natolik narostly, že s vámi uvedenou kofigurací, už je prohlížení netu téměř utrpením. Co je jedná samotného obsahu, který zajímá uživatele, pak by stále stačilo jednojádro s 1GB RAM. Mám obdobnou konfiguraci, zkoušel jsem všechny běžné prohlížeče a zatím se vždy vrátím k Mozille, plus na vybrané stránky používám Chrome (Třeba ebay, tam se mi Mozilla vždy sekne při pokusu zobrazit seznam zakoupeného zboží. On se tam tedy seká i ten Chrome, ale nakonec zobrazí). Takže k mozile se vracím, ale štve mě tím, jak zachází s pamětí, a to že ji neuvolňuje po zavření okna. Prostě bobtná v paměti až na cca 1,3GB a pak pomůže ji jedině restartovat. Zkoošel jsem různé čistící pluginy, ale nefungoval žádný. Ale jestliže jste dosud používal iexplorer, tak asi každý jiný prohlížeč bude zlepšením.

hodnocení

0x

Nejlepsi je SRWARE Iron,je to odlehcene chrome.

nikdo*
hodnocení

0x

Doporučuji upgrade RAM na 4GB. To je maximum, co dokáže využít 32bit. Windows. Poslední prohlížeče a Webové stránky jsou příliš "hladové" na operační paměť, a 2G RAM je málo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]