Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Správné fungování oper. systému ve virtualbox

Od: jirkaleaguecz* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, chci se naučit s kali linuxem. Nainstaloval jsem si na virtualni disk do virtualboxu. Protože je to jen virtual box, tak nefungují některé funkce internetové funkce atd. Bylo mi řečeno, že je to kvůli tomu, že je to ve virtual boxu, a že to nemá přístip k síťové kartě. Tak jsem rozdělil hardisk a nainstaloval kali linux k windowsům , ale nějak se pokazil GRUB a házelo to grub errory. Nakonec to dopadlo tak, že jsem nechal přeinstalovat oba disky za 700kč :D. Od té doby mam strach z instalace kali linuxu :(. Chtěl bych si to nainstalovat, ale nevím jak, aby se to zase nějak nepokazilo :(. Nemáte někdo nějakou radu, jak to nainstalovat? :D .Nebo nevíte jak udělat, aby většina těchto funkcí fungovala ve virtualboxu? Na disku C: mám windowsy a na disku D: bych měl ten kali linux.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hm*
hodnocení

0x

Pro virtual nemusíš vytvářet samostatný "disk". Disk virtuálu je jen (velký) soubor. Internet samozřejmě ve virtualboxu může fungovat normálně, stačí si v nastavení virtuálního hardwaru (ve virtualboxu, ne až v linuxu) nastavit u síťovky třeba "síťový most". Jinak se vytváří jen jakési síťové spojení s hostitelským systémem (s Windows) a sít v Linuxu pak samozřejmě správně nefunguje.

still10k*
hodnocení

0x

Kali linux neni urcen pro bezne pouzivani jako bezny operacni system. Je to nastroj pro profesionaly. Ovladat Kali znamena byt pokrocily uzivatel Linuxu a ovladat sitovou problematiku. Zacnete s nejakym mene narocnym systemem, treba Ubuntu, Mint a dalsi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]