Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat v emailu obrovská písmena

Od: marinkamarie® odpovědí: 7 změna:

Při psaní emailu mi nejdou, při kliknutí na velikost písmen,zvolit písmena obrovská.Jde zvolit jenom klasické velké a malé.Jsem laik a v tomto si nevím rady a při psaní různých přáníček,bych tyto písmena ráda použila.Poradí někdo?*zmateny*

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Já vytvářím přání v textovém editoru, kde si mohu s písmem a obrázky dělat co chci. Např. MS Word, Office Writer a pod. Do e-mailu pak vložím jako obrázek a neriskuji, že příjemci se to při jiném nastavení, nenainstalovaném písmu a podobně, nezobrazí rozjeté nebo nečitelné. Do svého archívu si takto zhotovená přání ukládám jako obrázek JPG nebo textový dokument PDF.

iz*
hodnocení

2x

U e-mailu nikdy nemůžete zaručit, aby se příjemci zobrazil stejně jako Vám. Zobrazení e-mailu u příjemce závisí na tom, jak kdo k poště přistupuje, jaký program pro elektronickou poštu používá, a na nainstalovaných písmech.

Nebude-li příjemce mít nainstalováno písmo, které v e-mailu použijete, vykreslí se zpráva u příjemce "náhradním" písmem (tj. písmem, které jeho OS vyhodnotí jako podobné tomu Vašemu).

Navíc je dobré myslet i na příjemce, kteří dávají přednost e-mailu ve formě prostého textu (patřím mezi ně). Měla byste vidět, co v takovém případě různě formátované zprávy "provedou" → někdy jsou jen stěží k přečtení, jindy se vůbec nezobrazí (např. e-maily z Poraďte se mi nezobrazují vůbec).

Chcete-li posílat přání formátovaná jinak, než umožňují poštovní klienti a internetové prohlížeče, napište je např. ve Wordu, Writeru apod. a exportujte je do formátu PDF, který by měl zahrnout i použitá písma.

Dokumenty ve formátu PDF se většině příjemců zobrazují korektně, ale ani na to nelze stoprocentně spoléhat. Pokud byste chtěla mít stoprocentní jistotu, vytvořte z hotového přání screenshot a vložte jej do obrázku. Obrázek uložte do formátu PNG (asi nejpolehlivější) nebo JPG (i ten je většinou uspokojivý).

Napište krátkou neformátovanou zprávu a dokument nebo obrázek připojte jako přílohu.

Budete-li zprávu posílat několika lidem najednou, zajistěte, aby se k adresám příjemců nedostali další příjemci. Já v takových případech zprávu adresuji sama sobě (svou adresu, kterou znají všichni příjemci, vložím do pole "Komu") a adresy všech příjemců vkládám do pole "Skrytá kopie" (BCC).

doplněno 11.12.17 14:34:

Nedoporučuji zasílat "dokument Word" (formát DOC/DOCX), který se příjemci nemusí zobrazit korektně, přestože nepoužijete žádná "nestandardní písma". Poměrně často dostávám dokumenty, které si musím přeformátovat, protože dorazily s "rozhozeným formátováním".

hodnocení

1x

Přání - vinšování píši ve Wordu, který ale uložím do PDF. Protože pokud pošlete Word např. s nějakým kaligraficým písmem a dotýčný nemá v PC totožný font písma, tak se mu zobrazí jen nějaké základní písmo. Dokument v PDF se každému zobrazí totožně - písmo, vložené obrázky.

hm*
hodnocení

1x

Nepokoušel bych se o takové hlouposti. Pak ten mail dostane někdo, kdo má nastaveno "zobrazovat jako prostý text", a ... uvidí to všechno jako prostý text jedné velikosti.

Když už je potřeba se umělecky vyjadřovat, tak do MALÉ (na velikost souboru) přílohy.

hodnocení

0x

Dobrý den. Napadlo mě zkusit napsat ta veliká písmena třeba ve wordu a pak je zkopírovat a vložit do mailu.

doplněno 11.12.17 00:31:

Jinak ale na Seznamu mě ta obrovská písmena zvolit jdou.

hodnocení

0x

Nemáte Picasu? A v malování, které je součástí pc, to také jde. A v prohlížeči fotografií také.

doplněno 11.12.17 17:28:

hm a ivzez, aháá, já to prala jako přílohu, kterou jsem použila do mailu jako otevřený obrázek. To by šlo, ne?

iz*

To by šlo ve formátovaném e-mailu (někteří poskytovatelé jej nazývají "HTML e-mail"). Ale pořád zůstane problém se zobrazením u příjemce, který dává přednost zprávám ve formě prostého textu.

Pokud se přání připojí jako příloha, může si je příjemce stáhnout do PC a otevřít příslušným programem. V některém e-mailu (např. Seznam) jde v internetovém projhlížeči přílohu otevřít samostatně do nového panelu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]