Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pomalý notebook s win 7

Od: valeo odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám asi 4 roky notebook HP s windows 7 a je čím dále pomalejší. Najetí do schopného provozu trvá snad 5-10minut a při práci na internetu se občas seká mozila.

Neporadil by mi někdo jak ho zrychlit?

Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

SW Glary Utilities nebo preinstalace WIN. Priklanel bych se k druhe moznosti.

hodnocení

3x

Notebook je "zahnojený" vším možným, co si jen dokážeš představit. Máš 2 možnosti: Buď ho softwarově vyčistit, což předpokládá určité znalosti, nebo zazálohovat všechna data a přeinstalovat OS. Vyber si, jsem ochotný ti v rámci mých znalostí pomoci.

doplněno 10.12.17 19:44:

@valeo: Začni CCleanerem, pak tam pusť ADWcleaner a dále Malwarebytes AntiMalware. Další bez odborných znalostí nedoporučuji.

valeo
hodnocení

Dobrý den,

v prvním případě bych zkusil možnost softwarově ho vyčistit, poradil by jste mi jakým programem, případně nebudu muset nic si zálohovat?

Děkuji pěkně

ben®

Dobrý den, a já bych ještě doporučil přejít z Firefoxu na Google Chrome - pocítíte ihned rozdíl v rychlosti načítání stránek (Firefox dost zatěžuje systém). Dále je nutné prohlížeč občas vyčistit (smazat cookies a vymazat jeho mezipaměť) - najdete to v jeho nastavení. A údržbu PC dělat pravidelně. Jestli máte spuštěných více antivirů, tak vypnout a používat vždy jen jeden (častá chyba a potom se uživatel diví, že má pomalý PC). Zdravím!

valeo
hodnocení

Antivir mám jen jeden a to Avast bezplatný.

Zkusím ty programy spustit, před tím ještě i defragmentaci nebo až po tom?

Pokud máš OS W7 a vyšší, tak ty se defragmentují samy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]