Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Systémová chyba

Od: jak123® odpovědí: 4 změna:

Po každém zapnutí noťasu se mi objeví hláška: QFSCHD170.exe - Systémová chyba A text: Program nelze spustit, protože v počítači chybí mfc.dll. Pokuste se tento problém vyřešit přeinstalováním programu. Nevím o co, o jaký program jde a ani ho nechci, asi to je v PC nějaká zbytečnost , která se mi tam, netuším jak, vloudila. Ale jak se toho zbavit, jak program odinstalovat? V seznamu programů není. Znalci určitě vědí! Poradíte? Předem velký dík!

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
mfc.dll se dá dohledat na internetu a průměrně zručný uživatel PC by si ji mohl dokázat vložit mezi ostatní dll knihovny do souboru v umístění Windows/system32 Postup to není nijak složitý ale bohužel ho pro windows10 nedám z hlavy. Ještě jsem to na desitkach nepotreboval a teď jsem připojený z práce jen přes mobil. Hledej "doplnění dynamické knihovny Windows 10 " nebo něco na ten způsob. Dynamické knihovny - to je jen obecný název pro soubory *.dll
doplněno 10.12.17 13:37: Tenhle problém se objevuje většinou při použití programů které nejsou přesně nastavené pro novou verzi Windows. Při instalaci se snaží program zapsat knihovnu na přesně dané umístění, ale cesta se může v nové verzi systému mírně lišit a proto k zápisu nedojde. Občas se pak dodatečným přidáním dll do správného umístění dá rozběhnout i program který by na novém systému normálně ani běžet neměl.
hodnocení

Děkuji za odpověď, mám ale Win7...

Cílový adresář bude stejný i na sedmách. C/windows/system32 Chybějící *.dll se dá vyhledat stáhnout a do adresáře se pak jen zkopíruje. Pozor na samoinstalační balíčky s příponou exe tam by mohl být vir.

still10k*
hodnocení

0x

Domnívám, se, že se jedná o stejný problém jako zde: poradte.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]