Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
potřebuji vyplnit formulář, kdy tam budou i zaškrtávací políčka. Když formulář uzamknu, zaškrtávací políčka nelze použít. Hlásí, že se pokouším změnit zamčenou buňku. Jak zaškrtávací políčko, tak buňka, na kterou odkazuje, je však i po zamknutí listu odemčena.
Děkuji za radu a přeji pěkný den
Martin Hodek
Díky, ale tohle vím a jak zaškrtávací políčko, tak buňka, na kterou odkazuje, není uzamčena.
Přesto to nefunguje.
Pěkný den
Martin Hodek
Díky, opravdu nevím.
Zkoušel jsem to 2x, doma a v práci, Excel 2016 a 2010. A prostě to nejde. Mám to nastaveno tak, jak to uvádíte (uzamknuta není buňka, na kterou tlačítko odkazuje a uzamčeno není tlačítko jako takové), ale když kliknu na zaškrtávací políčko v uzamknutém sešitě a chci změnit jeho hodnotu (z výchozího nezaškrtnuto na zaškrtnuto), tak mi to prostě nepovolí.
Pěkný den
Martin Hodek
Hm. V pohodě dostanete hodnotu i do zamčené buňky na zamčeném listě. Stačí použít makro, které se spustí kliknutím na zaškrtávátko.
Tady máte zdroják, hodnota zaškrtávátka se vloží do buňky C2 na aktivním listu.
Sub CheckBox1_Click()
ActiveSheet.Protect Userinterfaceonly:=True
Activesheet.Range("C2").Value = CheckBox1
End Sub
*
Jestli máte zaškrtávátko někde na formuláři mimo listy, pak musíte odkaz na buňku C2 napsat jinak. Například když vkládáte hodnotu zaškrtávátka do buňky C2 na prvním listu, pak zdroják vypadá takto.
Sub CheckBox1_Click()
Sheet1.Protect Userinterfaceonly:=True
Sheet1.Range("C2").Value = CheckBox1
End Sub
Vidíte v čem je rozdíl. Přidejte ještě pár dalších příkazů a dokážete vložit hodnotu do buňky i v zavřeném a zaheslovaném sešitě. Zrovna tak ji dokážete ze zavřeného a zaheslovaného sešitu vytáhnout ven. Není to zdaleka tak obtížné, jak by si možná někdo myslel. Stačí zapracovat do zdrojáku jméno sešitu a adresu jeho umístění...
Díky moc, ale makro použít nemohu. Dotazník budu rozesílat na stovky adres a někteří příjemci nemusí mít makro povoleno, poté jim to nepůjde vyplnit a vykašlou se na mne.
Martin Hodek
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.