Nejste přihlášen/a.
Mam doma stary uz 2 roky nevyuzivany stolni pocitac jeste s Windows XP a se samolepkou product key.
Kdyz si koupim novy notebook bez OS a doma na nej nainstaluju Windows 10 a pouziju tento klíč, půjde to?
A k cemu jsou ty dalsi tri cisla na te samolepce, nejaka seriova vyrobni?(viz obr.)
díky za odpoved
Dobrý den, chcete použít Product Key OS WIN-XP pro OS WIN-10? Tak, to nepůjde - takto hloupý Microsoft není a pro OS WIN-10 budou zcela jiné Product Keys. Zdravím!
Ano opravdu to nejde. Pouze doplním, že na Windows10 šlo přejít z Windows7 a Windows8 (i 8.1).
A to ze to stale jde se mysli pouze pro jeden pocitac? Co kdybych mel stary pocitac s win7, ten bych prestal pouzivat a klic z nej bych pak pouzil pri instalaci 10ky na jiny pc. To by taky slo?
"Krabicovou" verzi lze použít i na jiný počítač nebo notebook (za předpokladu, že poběží jenom na jednom → ne na několika souběžně). OEM licenci lze použít jenom pro PC/NB, s kterým byla zakoupena.
Žádný Product Key nelze použít k jinému produktu, než ke kterému byl určen. Tzn., že i product key k Win 7 lze použít pouze k Win 7.
Nainstalujete-li si Windows 7, můžete – pokud zapnete některý z nástrojů usnadnění (např. Lupu) – ještě provést upgrade na Windows 10 → tam se žádný Product Key už nezadává.
A pokud byste chtěl po upgrade provést čistou instalaci, opět se obejdete bez Product Key. Windows 10 se na PC, na kterém už byla aktivována po čisté instalaci automaticky aktivují digitální licencí. Upgrade Windows 10 i následná čistá instalace se "chovají" podobně jako OEM licence.
(Neuměla jsem si to představit, ale vyzkoušela jsem to v pátek. Po instalaci, restartu a připojení k internetu se Windows aktivovala "sama".)
Zmýlit se může každý.
I já jsem upgradoval z W7 na W10 ale domníval jsem se, že ta lhůta pro upgrade už je pryč.
Upgrade na Window/... mohou zákazníci, kteří používající technologie usnadnění využít do 31. prosince 2017.
v době, kdy licence W10 je za 160,-Kč - nechápu, proč řešíte takové věci...
Druhou částí k zamyšlení je, jestli bude HW mít podporu pro nový systém...
Z aukra mám 4 licence - mám ke všemu fakturu a komunikaci o oficiální koupi, všechny licence jsou ok, platné. Jestli to někdo někde ukradl? Jak to můžu já zjistit? Většinou jsou to licence kupované z číny, kde se vlastně vše pro svět vyrábí... Já nic špatnýho neudělal, oficiální kod mám, fakturu taky, aktivace dle platných podmínek i zákona.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.