Nejste přihlášen/a.
Mám nový notebook hp a na něho napojený monitor, klávesy a sluchátka. Nejspíše mi umřel monitor, protože se na něm objevila cedulka, kterou se reguluje hlasitot a nezmizela, ani nijak nejde zrušit. A počítač tiše hučí. Když jsem monitor odpojila, hučení zmizelo. Nejspíše umřel monitor. Protože jsem naprosto nemožná a nechci se ptát mladých, zeptám se vás. Když zajdu do nejbližší prodejny a monitor, nejraději za 5,-kč, koupím, bude mít stejný konec, který budu moci zastrčit do počítače? Mají všechny stejný konec?
Nemusí. Monitor se zapojuje do grafické karty, která má pro něj jeden nebo dva výstupy, často různé. Vyfoť si tedy výstupy na grafické kartě a konektor na kabelu od monitoru. Když to v prodejně ukážeš, tak ti jistě poradí. Zrovna tak monitor může mít dva různé vstupy, takže počítej s tím, abys měla i vhodný kabel počítač-monitor.
Pro jistotu bych ještě k tomu PC zkusil připojit jiný monitor nebo stávající monitor k jinému PC.
Nějak jsem pominul, že jde o notebook, tak si vyfoť, v jakém slotu je na něm monitor teď zapojený.
Pro externí monitory jsou tu k dispozici konektory HDMI a VGA.
A co když ten notebook vezmu sebou. Nebude to nejsnadnější?
Satam, ta obrazovka na notebooku mi nedělá dobře. Je malá a bolí mě z ní oči.
Ladine, to, na co jsi mi dal odkaz, tak to je přesně ono, ten můj pc. A ty konce také. Moc děkuji.
Still, také děkuji. Zase jsem o trošku informovanější, Vnutit si nic nenechám i kdyby se snažili sebevíc. (Kde nic není, ani čert nebere )
To jsem zvědavá, jak to dopadne.
Babčo, nejvíc se odpovědí přiblížil ladin, ale lepší by bylo, kdybys to přivezla ke mně. Jediným pohledem zhodnotím jaké máš na těch hračkách porty - tedy vstupy a výstupy. A upekl bych fakt vynikající bábovku.
Prozatím jsem monitor odpojila a jedu na notebooku s externí klávesnicí. Nelíbí se mi to, ale třeba si zvyknu. Dívala jsem se na ceny nových
a budu muset počkat až po Vánocích. Ježíškovi napsat nemohu, protože tenhle počítač, to byl předčasný dárek. Už vymýšlet nic nechci.
Děkuji vám všem za rady. Pomohli jste mi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.