Nejste přihlášen/a.
Ahoj,jak je to s Facebookem.Přišel mi návrh na přátelství od osoby,kterou neznám.Takže jak je to?Je to tak,že přiblblý program někde na facebooku vybere bez vědomí osoby návrh na přátelství a ta osoba,která navrhne přátelství,vůbec o tom nemusí vědět?Co jsem vypozoroval,tak to takhle pochybně funguje.Což je dost na hlavu
Nemusíš přijmout. Nikdo tě nenutí. Můžeš ignorovat nebo odepsat, že si přátele vybíráš jinak, než dotazem na Facebooku. Rozhodnutí je na tobě.
Přijetí přátelství, neznamená, že spolu půjdeme na jedno, ale je to o tom, že určité příspěvky, které pisatel napíše, mohou vidět jen přátelé. Mohou si spolu snadněji, po síti, popovídat, vyměnit si myšlenky, které nemusí vidět tisíce lidí. Mnoho lidí má "kamarády" známé po celém světě, kdy si povídají maily, vyměňují si srandamaily, popovídají po Skipe nebo jinak. Přátelé na Facebooku, to je totéž. Je to snadnější způsob komunikace.
A to že: To by němej neřek, to není celé. Ještě má být i kdyby mu mu hubu rozbil.
Ne, FB za nikoho neposílá žádné žádosti ani zprávy. FB vytipuje nějaké osoby (většinou přátele Vašich přátel) a ty Vám nabízí jako osoby, které byste mohl znát.
Pokud Vám někdo poslal "žádost o přátelství", nějak se k Vám dostal → buď mu Vás nabídl FB, nebo jej mohly zaujmout Vaše reakce na profilech Vašich přátel.
Prohlédněte si jeho profil, možná tam přijdete na to, co by s Vámi mohl mít společného, nebo kde (u kterého z přátel) Vás mohl potkat.
ivzez,ale neodpověděl jste na otázku,jestli dotyčná osoba,která nabízí přátelství,musí označit přímo tu jednotlivou osobu,u které se pak objeví,že mu nabízí přátelství.To určitě ne.Takže facebook dělá svým způsobem z lidí voly,protože ta osoba,co nabízí přátelství svým jménem určité osobě,nemusí o tom ani vědět,že jí to přátelství nabízí.
Saa: Nějak nechápu, v čem přesně v tomto případě dělá FB z lidí voly? FB pouze ukazuje návrhy na lidi, které byste mohl znát, nic víc. FB nikdy za nikoho nenabízí přátelství, žádosti na přátelství vždy musí odeslat ten daný uživatel..
Na otázku, kterou jste nepoložil, jsem nemohla odpovědět. Odpověděla jsem Vám ale na domněnku, že by osoba, která Vám posílá žádost, o poslání žádosti nevěděla → to není možné, protože na tlačítko "Přidat do přátel" musí kliknout ten, kdo o přidání žádá. (FB za nikoho žádosti neodesílá, odesílají je uživatelé.)
Rozhodne-li se Vám někdo napsat nebo poslat žádost o přátelství, nemusí nikde nic označovat. Stačí mu kliknout na tlačítko nahoře na stránce s Vaším profilem nebo u některé z osob, které vytipoval FB.
Vy jako uživatel máte možnost částečně omezit, komu Vás FB takto nabídne. Pokud si nastavíte, že Vám žádost o přátelství mohou zasílat jenom "ořátelé přátel", nebude FB tuto možnost nabízet nikomu dalšímu.
Omezit můžete i zobrazování Vašeho profilu ve výsledcích vyhledávání ve vyhledávačích (např. Google) a přímo na FB můžete zakázat vyhledání svého e-mailu.
Facebook za nikoho přátelství nenabízí.To musí udělat dotyčná osoba Facebook.nabízí pouze ,,možná znáte"To jsou přátelé vašich přátel.Je jen na Vás koho přijmete za svého přítele.Tak ne ,,Přiblblý Facebok"Stačí si přečíst nápovědu.Ne hned když něco nepochopím,nevím tak ti ostatní jsou hloupí
jenyk :Já nemám jízdní kolo a taky ho nepostrádám.
Také jsem nad tím zaváhala.
Žádost o přátelství je poslaná od konkrétní osoby. Návrh na přátelství "plive" fb dle vlastního uvážení : ))
Objevil se mi návrh na přátelství, odklikla jsem a tím jsem vlastně teprve já poslala dané osobě žádost o přátelství. Byla to paní, která mi z jejího profilu přišla zajímavá, ale vůbec jsem jí neznala ani netušila čí je to přítel. Ona nepotvrdila a bylo to vyzkoumané : ))
veronika-konečně konkrétní odpověď.Je zajímavé,že facebook asi nikde moc nezveřejnuje rozdíl mezi ŽÁDOSTÍ na přátelství a NÁVRHEM na přátelství.Každý to určitě neví,jaký je mezi tím rozdíl.
Já jsem místo slova návrh použila tip → FB vytipuje různé osoby podle toho, jaké stránky a profily navštěvujete nebo na čí příspěvky reagujete, případně nabízí "přátele přátel". Myslela jsem, že je to z mé odpovědi jasné...
K těm tipům nebo návrhům FB ničí souhlas nepotřebuje, stačí mu sledovat aktivity uživatelů. A nenapadlo mne, že by někdo neznal rozdíl mezi návrhem a žádostí... Mea culpa.
Pošle mi žádost konkrétní osoba zobrazí se mi žádost červeně na liště ostatní návrhy jsou jen přátelé mích přátel a navrhuje je Facebook. Je to jen návrh nikoliv žádost. Je jen na mém rozhodnutí tak jak v občanském životě koho přijmu za přítele a koho odmítnu.Zrovna tak mohu rozhodnout kdo uvidí mé příspěvky a fotografie.
samozřejmě, že tam chodí reakce, nebo chcete-li žádosti o přátelství i od neznámých lidí, protože když se na facebooku zaregistrujete, tak se vlastně "zveřejníte" a každý si Vás může vyhledat a přidat do přátel, nebo si prohlédnout Vaše fotky, či příspěvky stejně, jako to můžete dělat i Vy.
Zadejte si do Google jméno hledaného - facebook a už můžete žádat o přátelství i Vy, chcete-li. Na tom, co Vám odpověděla "babkazov" nic nepatřičného není - neboť tak to funguje. Všechno záleží jen na Vaší vůli, jestli se zapojíte, nebo budete jen koukat. Zase je to někdy zajímavé...
A je to tak, jak napsala Ivzez - pokud máte na facebooku někoho známého - dostáváte se automaticky i Vy do okruhu známých a přátel Vašeho známého.
ringo
- to máte pravdu - jsou tam žádosti o přátelství a pak : lidé, které možná znáte - tj známí vašich známých. Mně např. přišla žádost o přátelství od chlapíka ze společnosti : svet smrt - jak říkám, je to někdy zajímavé !
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.