Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám v počítači dva disky C=SSD 111GB a D=HD 1T.
Windows mám na disku C ,ale protože je celkem malý a skoro všechny aplikace odmítají instalaci jinam,nežli na C tak je již skoro plný. Mám sice v nastavení upravené ukládání aplikací a dat na disk D,ale přesto se mi více plní C,nežli D.
Uvažuji, že bych provedl reinstalaci a přitom změnil označení disků na C=HDD 1T a D=SSD 111GB.
Na D bych také naistaloval Windows.
Je tato možnost proveditelná s ohledem na funkčnost Windows a odstranilo by to problémy s instalací aplikací ,ukládánim dat a kapacitou disků?
Děkuji za radu.
Pomocí tohoto prográmku docela jednoduše a přehledně zjistíte, co vám zabírá tolik místa. hdgraph.com/...
Mám 60 GB SSD, mám na tom systém, dokumenty i veškeré nainstalované programy a stažené soubory z přes prohlížeč. Na druhý disk instaluju akorát hry, ukládám filmy a věci stažené přes download manažer. Přesto mám pořád asi 20 GB z těch 60 volných. Někde bude tedy problém, zjistěte, co vám tam zabírá tolik místa.
Nic se tím nevyřeší.
Zjistěte si, co vám na disku zabírá tolik místa. Já mám SSD poloviční a i přesto tam bez problému udržuji stále minimálně 15-20 GB volného místa, a to se mi na C ukládají dokumenty a i stahované soubory.
U instalace programů se vždy dá změnit složka, kam se nainstalují.
110 GB není pro systémový disk málo, u mě Windows 10 Pro po odinstalování microsoftích aplikací zabírají ± 7,3 GB.
Programy sice při instalaci nabízejí složku Program Files, ale u většiny není problém vybrat jiný disk a složku. (Snad jenom třikrát jsem se setkala s programem, který nechtěl změnu umožnit → našla jsem si jiný program.)
a) Málo která aplikace si vynucuje instalaci na C:. Během instalačního procesu lze v 99% případů místo instalace změnit. Nesmíte ty instalace jen bezmyšlenkovitě proklíkávat.
b) Systém je úmyslně instalován na SSD disku, který je výrazně rychlější. Pokud systém nainstalujete na HDD, dojde k citelnému zpomalení počítače.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.