Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Reinstalace Windovs 10

Od: charlando® odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

mám v počítači dva disky C=SSD 111GB a D=HD 1T.

Windows mám na disku C ,ale protože je celkem malý a skoro všechny aplikace odmítají instalaci jinam,nežli na C tak je již skoro plný. Mám sice v nastavení upravené ukládání aplikací a dat na disk D,ale přesto se mi více plní C,nežli D.

Uvažuji, že bych provedl reinstalaci a přitom změnil označení disků na C=HDD 1T a D=SSD 111GB.

Na D bych také naistaloval Windows.

Je tato možnost proveditelná s ohledem na funkčnost Windows a odstranilo by to problémy s instalací aplikací ,ukládánim dat a kapacitou disků?

Děkuji za radu.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Pomocí tohoto prográmku docela jednoduše a přehledně zjistíte, co vám zabírá tolik místa. hdgraph.com/...

Mám 60 GB SSD, mám na tom systém, dokumenty i veškeré nainstalované programy a stažené soubory z přes prohlížeč. Na druhý disk instaluju akorát hry, ukládám filmy a věci stažené přes download manažer. Přesto mám pořád asi 20 GB z těch 60 volných. Někde bude tedy problém, zjistěte, co vám tam zabírá tolik místa.

hodnocení

našel jsem jen WD Temporary...My Cloud si tam asi odkládá data,jinak snad nic mimořádného - jsem uživatel, ne ajťák. Ale díky za radu. :)

doplněno 04.12.17 21:21:

... a tohle po smazání Temporary. Na čas by to mohlo stačit,ale trvalé řešení to není.

Reinstalace Windovs 10
Reinstalace Windovs 10 #2

hodnocení

0x

Nic se tím nevyřeší.

Zjistěte si, co vám na disku zabírá tolik místa. Já mám SSD poloviční a i přesto tam bez problému udržuji stále minimálně 15-20 GB volného místa, a to se mi na C ukládají dokumenty a i stahované soubory.

U instalace programů se vždy dá změnit složka, kam se nainstalují.

hodnocení

přesměrování při instalaci samozřejmě mám, ale i tak si programy asi odkládají data do systemového disku, jinak tam mám Windows a Program files a Program files (x86). Už jsem nenašel nic,co by šlo přesunout jinam a proto hledám jiné řešení.

iz*
hodnocení

0x

110 GB není pro systémový disk málo, u mě Windows 10 Pro po odinstalování microsoftích aplikací zabírají ± 7,3 GB.

Programy sice při instalaci nabízejí složku Program Files, ale u většiny není problém vybrat jiný disk a složku. (Snad jenom třikrát jsem se setkala s programem, který nechtěl změnu umožnit → našla jsem si jiný program.)

hodnocení

při instalaci prodramů samozřejmě hlídám,kam se chtějí instalovat a snažím se aby to bylo do D, ale některé trvají na C,nebo tam alespoň odkládají nějaká data. Proto hledám nějaké jiné řešení.

mytrix*
hodnocení

0x

a) Málo která aplikace si vynucuje instalaci na C:. Během instalačního procesu lze v 99% případů místo instalace změnit. Nesmíte ty instalace jen bezmyšlenkovitě proklíkávat.

b) Systém je úmyslně instalován na SSD disku, který je výrazně rychlější. Pokud systém nainstalujete na HDD, dojde k citelnému zpomalení počítače.

hodnocení

Istalaci si hlídám,ale někdy se ani neptají a jdou rovnou do C, případně tam alespoň "odkládají" nějaká data. System chci nechat na SSD,ale ten chci přejmenovat na D,abych měl větší HDD na jiné aplikace a programy. Proto hledám jiné řešení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]