Nejste přihlášen/a.
Prosím o pomoc, vaše názory, který z uvedených notebooků je vhodný pro studentku SŠ, nic náročného, spíš běžné používání, multimédia, žádné náročné hry. Každý z uvedených má své plus i minus co se týká výbavy, ale zkušenosti s nimi nemám. U toho Pavilionu a Aceru se mi líbí IPS displej, HP 250 G6 nemá, takže nemůžu posoudit kvalitu zobrazení. Děkuji za nápovědu.
Na to Vaše běžné používání Vám stačí tento:
Ušetříte 3 tisíce a máte v něm už SSD což je podle mě co se rychlosti týče absolutní převrat poslední doby (SÁM VLASTNÍM 2 NTBKY S SSD A NEMŮŽU SI OPROTI MECHANICKÝM HDD VYNACHVÁLIT)
Navíc má i3 procesor a ten jak jsem už zmíníl je na ty Vaše potřeby plně dostačující.
Ahoj,já bych šel do toho Acer czc.cz/... , ja mám Lenovo czc.cz/... .Sním jsem zpokojený.Měl jsem 2 notebooky HP a dlouho mě nevidržely,pokaždý odešla zaklaadní deska.
Osobně mám velmi dobrou zkušenost s HP. Vlastním jeden už pátým (nebo šestým rokem) a pořád funguje. Pro studenta gymnázia (bratr) jsem tento rok kupovala tento: HP ProBook 450 G4 czc.cz/... CZC už ho ale nemá v nabídce, osobně bych jako jeho alternativu koupila třeba tyhle:
* HP 250 G6 czc.cz/...
* HP ProBook 450 G5 czc.cz/...
Děkuji za rady, vzhledem se mi víc líbí ty HP, černou moc nemusím, i když u toho Aceru bych se překonala. Mám dilema, jestli upřednostnit ips panel, nebo obyčejný, HDD, nebo SSD ... Vybírat notebook je pro mne utrpení, když je tak velký výběr, ale už musím Nerada bych překročila cenu 15 000 Kč.
Radím do ntb věnovat o trochu víc než 15 tisíc, takových 16 až 18 000 Kč, jestli chcete, aby vydržel celou střední, a možná první rok na vysoké. Co se týka HDD nebo SSD, doporučuji mít v ntb oboje dvoje (špatně se to shání, kde je oboje, a takové stroje jsou většinou trochu dražší), ale SSD běhá svižněji. Můj stařičký ntb HP 4530s má HDD a nabíhá fakt pomalu, oproti tomu bráchův stroj, který má HDD i SSD naběhne, ani nemrknete. Obecně co vám při výběru ntb pomůže, napíšu na co hledím já, kdybych teď potřebovala nový ntb. Pro mě je důležitý matný dispej, musí mít numerickou klávesnici, ntb nesmí být z plastu (ideálně kov, hliník) kvůli životnosti. Musí mít aspoň 4 porty USB, webkameru, velikost operační paměti 8 GB ideálně (čím větší, tím lepší). Typ procesoru je dost jedno, jestli vyberete i3 nebo i5, když to bude nějaká vysoká generace cca 7, tak je to vcelku jedno. Já se obejdu bez DVD mechaniky, na filmy na DVD nekoukám a na nic ji nepotřebuji. Jak už jsem řekla, ideálně combo HDD a SSD nebo klidně i samotné SSD, v dnešní době samotného HDD fakt nebrat. Aby měl nějakou slušnou grafiku, zase nemusí být špičková, nejsem profesionální hráč her, co na tom potřebuje rozjet věci. To jsou moje rady. Za sebe můžu doporučit HP, osobní zkušenost. A OPRAVDU na tom nešetřete, když už investujete, tak se nedržte zuby nehty těch 15ti.
Děkuji za výstižné vysvětlení
Takže výběr jsem zúžila na HP, ale který? Na heurece se dají všechny sehnat do 15 tisíc.
Favoritem je czc.cz/... , ale má HDD. Výhoda IPS displej.
Nebo czc.cz/... Ten má sice SSD, ale jen TN displej.
Nebo Pavilion. czc.cz/... IPS displej, ale HDD.
Je vážně notebook s HDD tak velký problém? Raději bych upřednostnila kvalitnější displej. Myslím, že RAM se u těchto NB dá dodatečně navýšit, tak uvidím podle praxe. Ta optická mechanika nutná není, bez ní se obejdu.
Někde musím udělat kompromis
favorit je nejlepší z těch tří... SSD je přeceňovaná krabice - vykašlete se na to... SSD je dobrý jedině tak na herní počítač, jinak je k ničemu - jen větší riziko ztráty dat.
Je vidět, že jsi pořádný SSD nikdy neměl, protože píšeš nesmysly. Rozdíl v rychlosti běžného HDD a SSD je obrovský, rozhodně to není o pár vteřinách. Pravděpodobnost chyby sice nějaká je, ale pro běžného uživatele už je jedno, jestli obnova ztracených dat stojí desetitisíce nebo není možná vůbec, navíc v dnešní době cloudových úložišť jsou automatické zálohy jednodušší když kdy dříve. Za <300 Kč mám terabajt na OneDrive, kam se mi sychronizují veškeré důležité soubory, aniž bych se o to musel jakkoliv starat. I když něco smažu pořád to je minimálně v koši, případně na jiném počítači.
na svém stolním pc mám SSD - v NTB mám HDD
Rozdíly za x let dozádu jsem poznal při běžné práci, aktualizací, instalací OS,... Za mne je koupě SSD pod 250GB hloupost a v NTB je dobrý jen pokud aktivně užíváte onen cloud s měsíční platbou... Já paušální platby nebo "zbytečné poplatky" nemám rád. 2500,- za rok? To opravdu nechci - děkuji - to si radši uložím pravidelně práci na jiný disk + zálohu jednou měsíčně kompletu.
Ale každý má své podmínky, své potřeby - a každý má svůj charakter. Proto ani já vás nebudu osočovat z blbosti a vysoké důvěry k nějaké firmě s on-line daty...
Vložil jsem to blbě, nahoře je SSD, dole HSS. SSD ~10000 hodin a 20 TB zápisu, HDD ~18000 hodin. Oba vyrobeny v r. 2011. HDD už v CrystalDiskInfu hází varování (Reallocated sectors count 100, threshold 36, totéž, jen s jinými hodnotami, hlásí i systémový HDD), SSD je zatím OK.
Např. při načítání 4GB videa do editoru to dělá rozdíl více než minutu. A při 5-10 souborech v jednom projektu už je to znát víc než dost.
Já bych osobně udělala kompromis na displeji. Nešla bych do HDD. Sama ho mám HDD a bratr SDD, a rozdíly v nabíhání a svižném používání (třeba i v aktualizování, mě než se aktualizuje W10, což je každou chvíli, čekám skoro půl dne, bratr to má za 15 minut až půl hoďky hotové) jsou HODNĚ znát. A to ani jeden nehrajeme hry nebo neděláme na ntb nic extra náročného. Hlavně používáme naše stroje na internet, kancelářské práce, úprava fotek, sledování filmů, úprava hudby, bratr si občas na netu zahraje nějakou hru. Já na něm pracuji = obsluha speciálního systému, občas je to zlo, jak je to pomalé. To HDD. Než se někam proklikám. Z vašeho výběru bych šla do tohohle: czc.cz/...
PS: Blábol o ztrátě dat je úplně mimo, v dnešní době snad zálohuje každý, bez ohledu na HDD nebo SDD. Dneska máte externí disky, různé úložiště jako One Drive nebo Google disk. O data v dnešní době nepřichází lidé, co mají SDD, ale lidé, co nemají mozek a nezálohují.
@jmlc: Kdo zálohuje kždý týden? No přece každý, komu na jeho datech záleží. Osobně si zálohuju jednou měsíčně, důležité věci (škola, práce, cenné fotky), a nepřipadám si jako nějaký super ajťák. Nezálohuju si samozřejmě všechno, o to, o co můžu přijít (tj. nebude mě bolet, že přijdu o pár filmů nebo stažených fotek z netu), nechávám jen tak. V ntb. A nemyslím si, že v době, kdy už si to jedním kliknutím dáte na One Drive nebo Google disk by byl problém zálohovat. A co se týká svižnosti SDD, opravdu to není v řádu pár sekund v načítání nějakého dokumentu, jak si myslíte vy, mám doma názorné porovnání. Prostě bych do HDD v dnešní době nešla. Jestli vy ano, tak to je vaše volba.
Pokud máš volit mezi SSD a IPS displejem, tak určitě IPS, ten obraz za to stojí a disk můžeš kdykoliv vyměnit. Jinak rozhodně doporučuji SSD, zvlášť pokud nepracuješ s velkými objemy dat a tudíž nepotřebuješ velké úložiště. Při běžné práci nejspíš oceníš rychlost a nižší spotřebu mnohem víc než kapacitu. A to nepíšu jen tak, sám studuji VŠ s asi 5 let starým ThinkPadem X220T (12,5" MultiTouch, i7 2640M + integrovaná GPU, 8 GB DDR3, 160GB SSD, Windows 10) koupeným loni v létě za 7k Kč a jsem s ním plně spokojen. Na SSD mám jenom to nejnutnější, velká data posílám do cloudu (mám 1 TB na OneDrive + Office 365 za <200 Kč/měsíc).
Děkuji vám všem za názory. Dnes jsem zavítala do electroworldu mrknout na ty HP a jsem v rozhodování na tom ještě hůř, než jsem byla. Ideál by byl IPS a SSD, ale ten je v jiné cenové kategorii. Abych pravdu řekla, když jsem porovnala displej HP notebooků s IPS a SVA, nedá se to srovnat, SVA je nevýrazný, našedlý, bez kontrastu, nevím, mám z toho obavy. Možná v domácím prostředí obraz vypadá jinak. Musím si to v hlavě ještě pořádně srovnat co chci, abych nelitovala ...
Pokud někdo zná notebook, kde by byl IPS s SSD za cenu kolem 15 tisíc, budu ráda, já takový neobjevila. Ale černý nb neeeeee Děkuji
Ještě by mě zajímalo, pokud mám stolní pc s přibližně stejným HW jako notebook a oba s HDD disky, rychlost načítání bude stejná? Abych mohla porovnat s mým stolním pc ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.