Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak na sdílení s NERO?

Od: aloisb® odpovědí: 4 změna:

Zakoupil jsem chytrouTV Hyundai FLN 32TS439 SMART a těšil jsem se, že budu moci přehrávat filmy z PC prostřednictvím domácí sítě. Na PC mám nainstalovánu aplikaci NERO Media Home a v TV podle návodu zvolil režim prohlížeče "Složky". V NERO se mi objeví TV jako připojené zařízení a mám zde i zobrazené sdílené složky z PC. Když však zvolím v TV přehrávání VIDEO, tak mi to pouze napíše, že není připojen žádný externí disk, jiné zařízení se nezobrazí a z PC nic nejde přehrát.

Není mi jasné, zdali filmový soubor přehrává přehrávač v PC a vysílá obraz do sítě nebo zda PC vysílá data a přehrává je přehrávač v TV. Mám nově instalované WIN8 a nevím, která služba musí být zapnuta pro sdílení nebo jak musí být nastaven WIN Media Player a je-li vůbec ke sdílení přes NERO potřeba. Prosím o sdělení správné konfigurace jak PC, tak TV. Díky předem.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Musíš v PC zapnout domácí skupinu a nakonfigurovat v ní sdílení videjí (fotek), aby televize viděla PC jako DLNA server. Pak se ti v OS TV objeví při volbě v menu Fotky a videa server PC-název. Taky stím teď laboruju a je to tak (u tv LG).

doplněno 30.11.17 15:59:

Ještě doplním, že jedu přes wifi a filmy se sekají. A TV je od routeru tak metr. Nevím, jestli má ta to vliv velikost zobrazovače TV (55´´). Takže budu muset vyzkoušet kabel.

hodnocení

Tak se to nějak spravilo samo a už je na TV vidět složka s filmy na PC. V obýváku mám také TV LG a tam to jde bez problémů. Dali jsme nový modem od UPC s wifinou na 5 GHz, kde máme rychlost downloadu 200 Gb/sec. Filmy jdou jako máslo*hej*

Sice ta rychlost připojení internetu nemá s DLNA sdílením nic společného, ale gratuluji že "se to vyřešilo samo" :)

hodnocení

Rychlost připojení asi ne, ale rychlost domící sítě asi ano. Když jsme jeli na starý modem a k němu router, tak v obýváku nešly sdílet přes DLNA filmy ve 3 D - trhaly se a bylo to asi malou rychlostí sítě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]