Nejste přihlášen/a.
Prosím místní znalce - Mac adresa -
je to adresa (číslo) na štítku routru na přiloženém obrázku? A může to být tak že poskytovatel internetu (Satan), musí povolit u sebe tedy tu Mac adr.? abych se dostal do nastavení?
Jde o to - že mne soused požádal o připojení přes router který dostal od syna (mimochodem mám doma ten samý ale kdysi zapojený poskytovatelem) tak snad se mi podařil správně reset ale stejně se do nastavení nemohu dostat.
je to adresa (číslo) na štítku routru na přiloženém obrázku?
Obávám se, že ti úplně nerozumím.
Může se stát, že tvůj poskytovatel připojení používá MAC adresu na tvém připojení, ale ta nemá nic společnýho s administrací routeru.
Do administrace routeru se dostaneš po zadání 192.168.1.1 do adresního řádku prohlížeče. Jméno i heslo máš admin.
to jsem zapsal správně do adresního řádku prohlížeče (a nic no)- ale tedy ten prohlížeč nemusí mít přístup na net? abych mohl vstoupit do nastavení?
když jsem dal net zpět kabelem tak aby šel net musel jsem vyplnit znovu IPadresu .
No právě - nastavení měl mladej - a tak nevím zda ten reset proběhl ok.
On to doma odpojil a přines sousedovi (svýmu tátovi) a předtím to měl nastavené pro sebe.
Ale teď na to nemám přístup , tak to nechám na zítra.
Zatím děkuji i za další rady , ohodnotím později.
Nemusí být přístup na web. Stačí propojit router s kompem kabelem a ještě se mě nestalo, abych se tam nedostal.
Pokud jsi neměnil nastavení, tak by jsi se tam měl dostat.
Jak zjistíš adresu routeru se dočteš tady, máš to i s obrázkama.
A píšeš ji do adresního řádku, ne do vyhledávacího?
ještě tedy - propojit router s PC a možná teda nepřipojovat net do routru? protože mně to tam pak samo připisovalo www.atd. a hledalo to jako by na netu. místo aby mi to otevřelo to nastavení.
Není to tedy ta chyba že jsem připojil kabel s netem do routru?
Sory asi to píšu nesrozumitelně ,
IPadresu mám i umím zapsat
no vymažu domovskou str. a tam zapíšu
MAC - cs.wikipedia.org/...
číslo určitého přístroje - každý telefon, mobil, ... má svůj MAC - své rodné číslo. je to něco jako VIN u vozu.
Když propojím router a zadám u souseda do prohlížeče " 192.168.1.1." tak se nezobrazí nic a napíše není přístup k síti,
když to samé udělám (tedy na svém routeru v podstatě totožném) doma , tak se zobrazí viz.obrázek a dál se nedostanu , a to zřejmě nebude přihlášení k TPlink , nebo ano? No po dohodě (bohužel jen se sekretářkou která řekla že to zaheslované asi není) dorazí v pondělí správce, tak jsem zvědav jak to je . Tak dám potom vědět co jsem zvrtal.
Váš názor je?
Tak tady na intranetu je návod od správce a bod č.9) bude asi ten zádrhel proč to nejde.
Toť moje doměnka , tak prosím znalé o posouzení , děkuji předem.
Tak satan mi potvrdil to že oni musí povolit novou Mac adr. a že tedy vymažou starou Mac adresu aby se automaticky zapsala nová, ale ani potom se mi to nepovedlo (podezřívám sousedku že jak jsem to vyřídil to smazání mac tak než jsem tam pak přišel , protoře to dělám pro souseda ) tak asi pustila počítač i když říká že ne a asi se tam automaticky zapsala zas ta stará Mac adresa PC. a já tam potřebuji dostat do jejich sytému Mac adr, toho nového(starého) routru.
No dík nechám tedy správce- přijde v pondělí a budu mu do toho čumět.Sám jsem zvědav - a zajímá mne to , no kdyby to bylo u mne tak u toho probdím pár nocí dokud na to nepřijdu , skoro jako dříve za mlada
Tak ještě jednou dík ohodnotím po neděli . Kdyby byl ještě nápad tak budu vděčný.
Nevím zda píšu srozumitelně. Zdar.
Zdroj: poradte.cz/...
Tak děkuji všem rádcům , chyba pochopitelně na židli , špatně jsem hledal adresu routru a tvrdošíjně zadával 192.168.1.1.
což už vím že nemohlo u mne fungovat , (dobře mi tak - mám dočíst rady do konce)
takže problém vyřešen, i s tou Mac adresou (klonováním).Dám bodíky .
Dík Tomáš.
Takže správce odvolán tedy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.