Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení přístroje na trafu bez baterie

Od: daniel301 odpovědí: 2 změna:
Dobrý den, já mám doma herní konzoli kterou jsem vyzkoušel provozovat na trafu bez baterie a představte si že ta herní konzole funguje i bez baterie můžu se zeptat jak je to možné že některé přístroje fungují i bez baterie? i přesto že jsou určené na baterii? Není to náhodou to že přístroje které mohou fungovat i bez baterie že mají v sobě usměrňovač? Těším se na vaší odpověď. S pozdravem Daniel Vansa.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten přístroj, o kterém mluvíte, potřebuje napájení. Je mu srdečně jedno, odkud to napájecí napětí dostane, klidně třeba z atomové elektrárny.

Takže jakýkoli přístroj na baterie můžeš napájet stejnosměrným proudem o určeném napětí z transformátoru s usměrňovačem, přístroj je k tomu buď rovnou uzpůsoben nebo stačí nějaká "redukce", pomocí které jej lze napájet ze síťového zdroje namísto baterií. A není k tomu nutný žádný "usměrňovač" v přístroji.

Ale to je na dlouhé lokte. Lepší bude si o tom něco najít na netu nebo přečíst nějakou odbornou knížku.

rv*
hodnocení

0x

Některé přístroje v sobě mají ochranu proti přepólování (diodu) právě pro takové nezodpovědné experimentátory, jako jste vy. Ty, které ji nemají, skončí ve sběrném dvoře.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]