Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náhrada za TrueCrypt

Od: th odpovědí: 7 změna:

Čím šifrujete hardisk na Windows 10 po zrušení TrueCryptu? Vyhovovalo mi, že můžu zašifrovat celý disk a při startu Windows musím v MS-DOS na úvodní obrazovce zadat heslo. Kdyby mi někdo notebook nebo PC ukradl, tak disk nerozšifruje a nedostane se k datům. Koupil jsem nový počítač s Windows 10 a vůbec nevím, co mám namísto TrueCryptu použít, něco spolehlivého.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

scv®
hodnocení

1x

Nástupcem TrueCryptu je VeraCrypt. Podle té wiki umí šifrování disku / oddílu také, ale nezkoušel jsem to, používám ho jen na kontejnery.

VeraCryptem mám zašifrované přenosné disky, žádný problém. Uživatelsky je to prakticky totéž co bývalý TrueCrypt.

michal348*
hodnocení

0x
Není na tohle syskey? ja si nejsem jistý nikdy jsem to nepoužíval ale hodně jsem o tom slyšel ale myslím že by to mnělo fungovat hodně podobně ne-li stejně, zkusím o to něco zjistit.

still10k*
hodnocení

0x

Ano VeraCrypt by mel byt nastupcem. Jestli je, nebo neni, to necham stranou. Ja pouzivam stale TrueCrypt v posledni verzi 7.1a od puvodnich vyvojaru.

th
hodnocení

Ale pod Win 10 už asi nefunguje, že? Potřebuji zašifrovat celý disk a při bootování systému zadat heslo. Tedy při ztrátě notebooku se nemusím bát o data.

historicanflux
truecrypt 7.1a funguje jen do win. tusim 7 ci 8, na desitkach uz ne. Ale jiz zmineny VeraCrypt by mel byt nastupce.
Jinak je mozne vratit se k Windows 7?

hodnocení

0x
Pouzivam porad truecrypt , jen starsi verzi programu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]