Zdravím, při přehrávání některých videí se mi objevuje problém s rozpadáním obrazu - viz snímky obrazovky. Projevuje se to např. ve službě Sledovani TV, když mám zapnutý HTML5 Player. Jakmile zapnu Flash Player, video se zobrazuje správně. Děje se to také u některých videí na Youtube. Dále to dělá u souborů s příponou mp4. Projevuje se to ve všech prohlížečích i ve Windows Media Playeru, pokud je soubor stažený na disku a spuštěný z něho. Zkoušel jsem instalaci různých kodek-packů, ale nepomohlo nic. Mám Windows 10, Falls Creator Update (1709). Tuší někdo, v čem by mohl být problém. Předem díky za pomoc.
Tak jediné co mě napadá je aktualizovat ovladač grafické karty, také by to mohl být problém prohlížeče pokud to ve flashi jede a v html5 ne (což nevím s tím media playerem), dále podle toho kdy tento problém začal zkusit například obnovení systému a pokud nic výše uvedeného nepomůže tak přeinstalovat windows. Takže bych zkusil následující: 1) zjistit výrobce grafické karty (myslím že je to AMD (podle ikony, ale nejsem si jistý)) a zkusit vyhledat nové ovladače popřípadě zda někdo neměl podobný problém (nebo ovladače konpletně přeinstalovat) 2) Prohlížeč: v nastavení zkusit přepnout nastavení Hardwarové akcelerace (mně to také párkrát dělalo problémy) *napsal bych přeinstalovat prohlížeč ale jestli to dělá i v media playeru tak nevím zda to má význam 3)Bod obnovení windows: upřímně nemyslím si že by to mohlo nějak pomoct ale je možne že se mohlo někde něco přepnout a tenhle způsob to vrátí zpět ale to už bych radši zkusil přeinstalovat ten prohlížeč (nebo zkusit přehrát třeba v opeře nebo firefoxu) 4) Reinstalace windows: Tak tady je to spíš už ze zoufalosti ale mohlo by to pomoct To je všecko co si myslím že by mohlo nějak pomoct
Tak jsem zkusil vše možné, včetně uvedení notebooku do továrního nastavení a nepomhlo nic. Nakonec jsem přišel na to, že je třeba vypnout hardwarovou akceleraci. Ovladač grafické karty to ale globálně neumožňuje (Radeon Crimson Relive), takže se to musí dělat pro každý prohlížeč (aplikaci) zvlášť. Předtím s tím ale žádný problém nebyl a notebook má navíc dvě grafické karty (integrovanou Radeon R5 a dedikovanou Radeon R8 M445DX), takže s akcelerací by snad neměl být problém. Může být příčinou hardwarová chyba a je to důvod k reklamaci?
michal348*
Tak jestli vypnutí Hardwarové akcelerace problém vyřeší tak je jen na vás zda se rozhodnete pro reklamaci,já si myslím že tím se nic nepokazí (samozřejmě pokud nemáte problém s tím že reklamace může trvat 30 dní). Já si pamatuji že dříve šlo vypnout Hardwarovou akceleraci přimo v nastavení windows ale u desítek jsem tohle nastavení nenašel (u Windowsu 2000 to bylo pod nastavením monitoru). Jestli se může jednat o závadu na hardwaru nemám tušení protože zas tolik o tom nevím, Já bych se zeptal buď nějakého profíka třeba v servisu a pak to šel reklamovat, ukázal bych závadu a doufal že to uznají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.