Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Problém s pc - sám od sebe se restartuje

Od: tomas33 odpovědí: 3 změna:
Zdravím, mám velký problém se svým stolním počítačem. Dnes se mi sám od sebe zrestartoval a vůbec nenabehl.. Když se měl spouštět Windows, tak se tam místo toho objevily jakoby mrize a preskakovala grafika.. To vše trvalo pár minut do doby, než se opět sám vypnul.. Poraďte mi prosím, co s tím je, protože sám jsem docela vyděšen. Nenavštěvuji žádné závadné stranky, jen pc mi už jednou odešel kvuli zkratu USB portu. Přikládám fotku onoho nešvaru.
doplněno 27.11.17 21:18: Tak se mi to dnes stalo znovu a už se ani nechce zapnout :/ Proč?!

Problém s pc - sám od sebe se restartuje

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

můžete monitor napojit přímo na desku bez GK? odpojte grafickou kartu z desky a spusťte bez ní

doplněno 26.11.17 19:41:

procesor může vypínat PC, ale neudělá takové proužky - je to grafika... zkuste vyjmout z PC grafickou kartu a pustit (třeba i bez monitoru, pokud nemá základní deska možnost napojit monitor... Pokud se normálne PC rozběhne, máte jistotu, grafika je po smrti.

doplněno 28.11.17 08:21:

zavolejte známého odborníka IT a pozvěte ho domů - jelikož to nejde zapnout, potvrzuje se moje tušení na grafický čip/závadu na základní desce ... ale tento aktuální stav se dal předpokládat.

Pro příště - pokud se vám pc podobným způsobem rozhodí, nesnažte se ho další dny opakovaně zapínat - jen se tomu více ublíží...

tomas33
hodnocení

To jsem nezkoušel, ale děkuji za radu. Volal jsem známému, který je odborník přes IT a řekl, že je to buď od RAMky nebo grafické karty a že mám půlhodiny počkat a pak znovu zapnout. Může být přehřátý procesor také. Kdyby ne, tak tu grafickou kartu odpojím.

rv*
hodnocení

0x

Blbý kontakt, nebo se něco přehřívá. Tak dvakrát do roka si hodím PC na zahradu, otevřu bočnice a citlivě vyfoukám, co jde. Nic nerozebírám, nevytahuji z patic a podobně. Na chladičích a ventilátorech toho bývá spousta. A pokud to nepomůže, nebo bylo prachu málo, tak přitlačím komponenty do patic.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]