Nejste přihlášen/a.
Ahojte, chtela bych Vás požádat o radu kde dělám chybu že mi tento script nefunguje.
v html mám:
v javascript.js mám:
var datum = new Date(); // aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je neděle"; // postupně se k němu budou přičítat další řetězce
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + "neděle"; // Den v týdnu
retezec += datum.getDate() + "26"; // Den v měsíci
retezec += (1 + datum.getMonth()) + "10"; // Měsíce jsou číslovány od nuly
retezec += datum.getFullYear() + "2017"; // Rok ve formátu 0000
retezec += "Čas: " + datum.getHours() + "13:50"; // Hodiny
retezec += datum.getMinutes(); // Minuty
// retezec += ":" + datum.getSeconds(); // Sekundy
retezec += "."; // Tečka za větou
document.write( retezec ); // Výpis řetězce do dokumentu
Zkus to takhle:
Výstup: Dnes je neděle 26.11.2017 Čas: 20:26:1.
To formátování je tady dost k ničemu vzhledem k tomu že to není stránka dělaná na přenášení kodu ale snad to postačí.Kdyby byly další dotazy rád odpovím.
Omlouvám se ale špatně jsem to vložil tady je ten script
var datum = new Date(); //Aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je " /*tady nesmí být neděle protože si ji přece chceš vytáhnout z pole ne?*/
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + " "; /* Tohle už samo os sobě vrací neděli takže už by jsi ji tu mněla 3x!
Ale stejně tam ještě přidám string s mezerou aby se datum dalo lépe číst */
retezec += datum.getDate() + "."; //Zde jsem přidal jen tečku protože to samotné číslo mi vrátí metoda getDate()
retezec += (datum.getMonth() + 1) + "."; /*zde je správně datum číslované od nuly takže +1
+Přidávám tečku kvůli přehlednosti */
retezec += datum.getFullYear() + " "; /* zde tak trochu nechápu proč by mněl javascript vracet že je rok 0000 =D , a jelikož tato metoda vrací přesný rok nemusíme nic přičítat (Kromě mezery kvůli přehlednosti samozřejmě)*/
retezec += "Čas: " + datum.getHours() + ":"; //Metoda vrací přesný čas - není potřeba nic přičítat (Kromě dvojtečky)
retezec += datum.getMinutes() + ":"; //Minuty + já přidal dvojtečku už tady
retezec += datum.getSeconds(); //dvojtečka už je nahoře takže pouze sekundy
retezec += "."; //Tečka
document.write(retezec); //výpis řetězce
děkuju moc za pomoc, ale už jsem na to přišla a co jsi psal byla pravda že jsem to měla blbě i napsané
a mohlla bych tě ještě poprosit o radu s tímhle jak by jste dopnili ten javasrcipt aby cas a datum vypisoval pred jednocifernymi cislicemi nulu napr: 02.04.2004 05:06:08 a ne 2.4.2004 5:6:8 děkuju
zkoušela jsem to pomocí funkce if ale nefunguje to právě s tímtto
Pokud víš co sou to funkce a jak se používají tak tady je na řešení dne: a pokud ne to jde taky udělat jen to bude zdlouhavější
function ziskejDen()
{
var datum = new Date(); //instance na date()
var den = datum.getDate(); //získání dnešního dne
if (den <10 ) {
var meziRetezec = "0" + den; //pokud je číslo dne menší než 10 přídáme nulu
return meziRetezec;
} else { //jinak vracíme den bez upravy
return den;
}
}
Můžu se jen zeptat? Toto je koníček nebo škola? =D protože na profesionála to moc nevypadá, já jen nechci moc předbíhat třeba právě s těma funkcema, velice podobně se to dá udělat i s měsícema ale tam se vždy nejdřív musí přičíst 1
zkus to s těma měsícema sama a já ti kdyžtak zítra pošlu
jinak takhle půjdou zpravit i časy dá se na to udělat jedna jediná funkce když bude potřeba tak ji zítra pošlu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.