Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Javascript

Od: andrea97 odpovědí: 5 změna:

Ahojte, chtela bych Vás požádat o radu kde dělám chybu že mi tento script nefunguje.
v html mám:

v javascript.js mám:

var datum = new Date(); // aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je neděle"; // postupně se k němu budou přičítat další řetězce
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + "neděle"; // Den v týdnu
retezec += datum.getDate() + "26"; // Den v měsíci
retezec += (1 + datum.getMonth()) + "10"; // Měsíce jsou číslovány od nuly
retezec += datum.getFullYear() + "2017"; // Rok ve formátu 0000
retezec += "Čas: " + datum.getHours() + "13:50"; // Hodiny
retezec += datum.getMinutes(); // Minuty
// retezec += ":" + datum.getSeconds(); // Sekundy
retezec += "."; // Tečka za větou
document.write( retezec ); // Výpis řetězce do dokumentu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

michal348*
hodnocení

0x

Co přesně chceš aby to dělalo? a co přesně ti na tom nefunguje? =D protože mně to jede přesně tak jak je to napsané

michal348*
hodnocení

0x

Zkus to takhle:

Výstup: Dnes je neděle 26.11.2017 Čas: 20:26:1.

To formátování je tady dost k ničemu vzhledem k tomu že to není stránka dělaná na přenášení kodu ale snad to postačí.Kdyby byly další dotazy rád odpovím.

doplněno 26.11.17 20:45:

Omlouvám se ale špatně jsem to vložil tady je ten script

var datum = new Date(); //Aktuální datum
var denVTydnu = new Array("neděle","pondělí", "úterý", "středa", "čtvrtek", "pátek", "sobota");
var retezec = "Dnes je " /*tady nesmí být neděle protože si ji přece chceš vytáhnout z pole ne?*/
retezec += denVTydnu[datum.getDay()] + " "; /* Tohle už samo os sobě vrací neděli takže už by jsi ji tu mněla 3x!
Ale stejně tam ještě přidám string s mezerou aby se datum dalo lépe číst */
retezec += datum.getDate() + "."; //Zde jsem přidal jen tečku protože to samotné číslo mi vrátí metoda getDate()
retezec += (datum.getMonth() + 1) + "."; /*zde je správně datum číslované od nuly takže +1
+Přidávám tečku kvůli přehlednosti */
retezec += datum.getFullYear() + " "; /* zde tak trochu nechápu proč by mněl javascript vracet že je rok 0000 =D , a jelikož tato metoda vrací přesný rok nemusíme nic přičítat (Kromě mezery kvůli přehlednosti samozřejmě)*/
retezec += "Čas: " + datum.getHours() + ":"; //Metoda vrací přesný čas - není potřeba nic přičítat (Kromě dvojtečky)
retezec += datum.getMinutes() + ":"; //Minuty + já přidal dvojtečku už tady
retezec += datum.getSeconds(); //dvojtečka už je nahoře takže pouze sekundy
retezec += "."; //Tečka
document.write(retezec); //výpis řetězce

andrea97
hodnocení

děkuju moc za pomoc, ale už jsem na to přišla a co jsi psal byla pravda že jsem to měla blbě i napsané

andrea97
hodnocení

a mohlla bych tě ještě poprosit o radu s tímhle jak by jste dopnili ten javasrcipt aby cas a datum vypisoval pred jednocifernymi cislicemi nulu napr: 02.04.2004 05:06:08 a ne 2.4.2004 5:6:8 děkuju
zkoušela jsem to pomocí funkce if ale nefunguje to právě s tímtto

michal348*

Pokud víš co sou to funkce a jak se používají tak tady je na řešení dne: a pokud ne to jde taky udělat jen to bude zdlouhavější
function ziskejDen()
{
var datum = new Date(); //instance na date()
var den = datum.getDate(); //získání dnešního dne
if (den <10 ) {
var meziRetezec = "0" + den; //pokud je číslo dne menší než 10 přídáme nulu
return meziRetezec;
} else { //jinak vracíme den bez upravy
return den;
}
}

Můžu se jen zeptat? Toto je koníček nebo škola? =D protože na profesionála to moc nevypadá, já jen nechci moc předbíhat třeba právě s těma funkcema, velice podobně se to dá udělat i s měsícema ale tam se vždy nejdřív musí přičíst 1

zkus to s těma měsícema sama a já ti kdyžtak zítra pošlu

doplněno 28.11.17 22:14:

jinak takhle půjdou zpravit i časy dá se na to udělat jedna jediná funkce když bude potřeba tak ji zítra pošlu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]