Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Herní sestava do 20 tisíc

Od: dominik97® odpovědí: 12 změna:

Ahojky všem, mám na Vás prosbičku, chtěl bych synovi sestavit počítač s cenou cca do 20 tisíc. Na tom starém jsem vyměnil snad všechny komponenty, ze sestavení nemám až takové obavy, horší je to s oživením počítače. Chi se zeptat, jaký názor máte na tuto sestavu, popř. co by jste vyměnili, nebo jestli by jste volili jinou sestavu techmaster.cz/.... Limit 20 tis. není úplně pevný. Nevím jestli volit sestavu jako vyvážený celek, nebo si raději nechat rezervu pro příp. upgrade? Předem děkuji za Vaše rady, názory :)

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alobercz
hodnocení

0x

Ano, tato sestava je dobrá :) Jen ty bonusy by se hodily na rychlejší start windowsu a dalších aplikací či her které tam budou. Připočítejte ale také OS (operační systém Windows, Linux apod...) :) ale za mě tato sestava je perfektní na hraní her :) Uděláte synovi radost :)

hodnocení

0x

sestava ok, komponenty hledejte zvlášť v několika obchodech - můžete ušetřit další stovky...

s OS bych si nedělal starosti - na aukru za 200 licenci seženete bez potíží vč. odkazů na legální stažení Woken...

doplněno 01.12.17 21:06:

když to nemá vodní chlazení, není to "herní sestava" :D

blb*
hodnocení

0x
Proč stavíš na KabyLaku když je tu coffrake?
re4zon
Protoze Intel se rozhodl vydat jen jeden chipset a desky jsou tudiz zatim nesmyslne drahe. V q1 2018 teprve vyjdou dalsi.

hodnocení

0x

Nejdou mi do hlavy dvě věci. Když to má být herní sestava, proč pořizovat procesor s vysokým výkonem a vysokou frekvencí? Raději bych investoval do ekonomičtější varianty. Ten procesor má integrovanou grafiku - proč tedy kupovat něco co nevyužiju? Mě to přijde jako nesmysl. Buď chci herní počítač, koupím si našlapanou grafickou kartu a ušetřím na procesoru, nebo si koupím procesor s vysokým výkonem a ušetřím na grafické kartě (a nebude to na hry ale třeba na kompilování programů). Takže ušetřit by se dalo. Ale pokud někdo chce vermomocí utrácet, jeho volba...

nojonas

Tak co kdyby si sestavil ty nějakou herní sestavu do 20tis? Mluvení ti jde dobře, uvidíme, jak dobře ti půjde sestava PC. Myslím, že toto tazateli moc nepomůže, tak mu můžeš pomoci tím, že sem dáš tvůj návrh na PC..

V zásadě neskládám počítače nad 12.000 pořizovací ceny HW, protože jsem pro ekonomickou variantu. PC skládám jen pro sebe a nebudu mu vnucovat jinou variantu, protože nejsem náročný na hry tudíž se ani v těch hracích sestavách nevyznám. I tak ale znám jednoduché pravidlo, buď se investuje do hracího PC, kde jde především o to mít našlapanou grafiku, případně ramku... nebo ti nejde o hraní her a chceš lepší výkon na procesoru, takže investuješ tímto směrem. Logiku kupovat CPU se zabudovanou grafikou + další externí grafiku nechápu, proto si říkám, že 1) možná mi to někdo objasní jestli v tom nějaká logika je? 2) třeba to pomůže tazateli, aby se zamyslel nad tím jestli nemůže někde ušetřit.

livytymad

Ne každý musí mít a chtít ekonomickou variantu za 12tis kč. Doma mám několik pc, které mají integrovanou grafickou kartu v procesoru a přitom mám externí. Bylo to výhodnější, než kupovat procesor bez. Nebo to nebylo vůbec možné.

Herní počítač za 12tis je asi to stejné, jako označit Fabii RS supersportem.

Svůj komp za 12.000 ale neoznačuji za herní. Dělám na něm základní věci od programování, až přes konverzi videa. A hry samozřejmě taky hraju, ale jenom jednu onlinovku.

petr490
Hele určo něco s gtx 1050

Ne, mnohem starší ale kupoval jsem to asi před rokem a půl. GT640. Ale to mi stačí bohatě. Zatím nic novějšího nepotřebuju. Spíš čekám až na trhu budou procesory a grafiky s ekonomičtějším provozem, pak bych pořídil něco novějšího.

re4zon
Logika je ta, ze integrovanou grafiku maji skoro vsechny procesory od intelu. Nic navic za to neplatis. Nez budes priste radit, zjisti si co je na trhu. To je jako bys napsal, ze si mam koupit jednomistne auto, kdyz budu jezdit sam, sedacky prece stoji penize...
Nehlede de na to, ze kdyz grafika pujde treba na reklamaci, pc se da normalne pouzivat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]