Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napsat mezery v html

Od: andrea97 odpovědí: 14 změna:

Ahojte,
potřebovala bych poradit jak napsat v kódu mezeru aby mi to udělalo takhle:
potrubí (větší mezera a pak ta cena) 100Kč/m
Takhle to mám a potřebuju tam nějak dostat ještě tu mezeru, aby ta cena nebyla hned za tím.

• potrubí z PPR (dle průměru) 160-600Kč/m

• Děkuji za pomoc.

14 odpovědí na otázku
    Řazeno dle hodnocení

tqwje
    hodnocení

0x

Upozirňuju, že se tomu už dlouhou dobu nevěnuju, ale myslim si, že by to mělo být automatické. Vše co je mezi tagy "body" bude zobrazeno jako text, tak jak to je, tedy i mezera.

ben®
    hodnocení

0x

Dobrý den, viz odkaz (&ndsp). Zdravím!

jakpsatweb.cz/...

doplněno 25.11.17 21:24:

oprava -

doplněno 25.11.17 21:27:

Ano, ale udělal jsem tam chybu. Správně je   a středník. Je to v tom odkazu.

andrea97
    hodnocení

Děkuju za pomoc.
    Takže toto &ndsp budu dávat víckrát za sebou a budu mít velkou mezeru jestli jsem to pochopila dobře.

Ano, ale správně to není. Platí poučka, že víc než dvě mezery se nedělají.
    Koukněte na tabulku se dvěma sloupci. Tabulka nemusí být viditelná a účel splní a navíc všechno bude hezky zarovnane pod sebou. Vypadá hrozně když je každý řádek o milimetr zarovnany jinak.
    andrea97
    hodnocení

takže to mám radši udělat tabulkou a můžu se zeptat jak udělám pak tu tabulku aby nešla vidět.

andrea97
    hodnocení

a nebo nešlo by to nějak takhle:
    do css dám span: margin-left: 10px;

a do html 160-600Kč/m

Nepůjde to nějak tak nevíš?

Ten SPAN by asi šel. Průniku to. Jinak tabulka je jednoduchá. Prvně dej border=1 a až uvidíš jak to vypadá tak stačí dát nulu popř v CSS border: 0px;
    andrea97
    hodnocení

já to zkusím tou tabulkou a takže do css dám border:0px a dále já nějak mám problém s tabulkami dělat jinak skoro vše už trochu zvládám ale ty tabulky mi dělají problém tak nevím jak na to :(

iz*

Ta mezera se píše &nbsp nikoliv &ndsp. Border do CSS dejte 0 (bez px). Span bude fungovat, ale radši bych použila nějakou třídu → pak se budou stejně formátovat jenom prvky se stejnou třídou.

andrea97
    hodnocení

a jak bys postupoval dále u té tabulky prosím

hoststary*

Udělal jste chybu: má to být non-breaking space: takže nejen středník, ale i jiné písmenko, tedy nbsp

andrea97
    hodnocení

děkuji všem za pomoc už jsem to vyřešila.

iz*

Jak? (Mohlo by se to hodit dalším s podobným problémem.)

andrea97
    hodnocení

udělala jsem to nakonec přes tabulku

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]