Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mám to otevřít ke čtení?

Od: jak123® odpovědí: 6 změna:

V doručených zprávách: Od: Pay Pal: You have a new mesage 708832 - Dear customer zde@... We´ve noticed that some of your account... Protože jsem to nerozklikl, víc nepřečtu a překladem na překladači google jsem nic víc nezískal. Domnívám se, že je to nějaký šmejd. Nebo je to nějaká relevantní zpráva a mám to rozkliknout a číst celé? Děkuji za radu!

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co nevím neotvírám, ale rovnou mažu! Mám totiž svůj PC rád!

hodnocení

1x
Samotné precteni zpravy vam nic neudělá... ale uz nesmíte ve zprave klikat na zadne dalsi odkazy, nebo stahovat přílohy.

hodnocení

0x

Jaká je adresa odesiletele? Souhlasí s formátem běžné adresy PayPalu? Pokud ne, rovnou smazat, pokud ano, zprávu otevřít a podle obsahu se rozhodnout dál.

bublanina*
hodnocení

0x

A co si od přečtení slibujete? Čekáte nějakou zprávu zrovna od tohoto odesílatele? Budete nějak reagovat, nebo to stejně, protože tomu nerozumíte, nakonec skončí v koši? Tak neváhejte a přesuňte to ihned do spamu. Nic, skutečně nic tím neztratíte a o nic nepřijdete, právě naopak, jedině získáte.

hodnocení

0x

Obrací se na Vás vaším jménem? To by totiž museli, kdybyste u nich měl účet a oni by Vám chtěli něco sdělit. Tak jestli u nich účet máte a oni Vás oslovoují způsobem "drahý zákazníku..." , tak to ihned smažte a nic víc se tím nezabývejte. Není to normální, je to pokus o nějaký podfuk. A ten kdo se na Vás obrací je podvodník. Ale i kdybyste tu zprávu otevřel, nic se nestane, pokud nebudete klikat na žádný odkaz. A ten tam stoprocentně bude.

doplněno 24.11.17 21:28:

Vlastně tam je napsáno, že zjistili, že suma na Vašem účtě je... a určitě tam bude něco v tom smyslu, že je něco v nepořádku a že od Vás potřebují další údaje, aby to oni do pořádku dali. Rozhodně je to podfuk a pokus o podvod. Nereagovat.

hodnocení

0x

Dobrý den. Přesně jak píše Suzymon. Pokud v mailu není Vaše jméno, smažte to. Já občas dostanu od PayPal nějaký mail a vždy je tam moje jméno. Pokud ho tam nemáte- pryč s tím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]