Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stačí mi tento notebook?

Od: m123* odpovědí: 10 změna:

Před pár dny jsem tu řešila problémy se starým notebookem a nakonec jsem se rozhodla, že si koupím novej.

Těmto věcem téměř nerozumím a proto vás prosím zda si myslíte, že je tento ok. Víceméně jej potřebuji jen kvůli internetu. Občas dělám tabulky a sem tam nějaký dokument. Hodně stahuji filmy, z her jen poker. Díky.

kasa.cz/...

doplněno 19.11.17 13:34:

Popř. ještě tento : okay.cz/...

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

qretg
hodnocení

0x

Ani náhodou, jen, jestli máte sklony k sebepoškozování. Minimální požadavky na nový ntb vidim procesor i3 a full hd rozlišení (1920x1080). SSD disk výhodou.

m123*
hodnocení

Nerozumím tomu. Dá se něco takového koupit do max. 10 tisíc?

hodnocení

0x
Asi hledáš nový se zárukou ale tohle pc.bazos.cz/...
Má core I3 a přidanou grafiku vedle té onboard Takže videa stíhá i v HD, Konektory USB 3.0 a Hdmi taky oceníš. Sám jsem ho kupoval jako bazarovku za 50% ceny a běží mi třetí rok naprosto bez problémů. Bohužel jako nový kus už ho nekoupíš.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, na ten Váš starší dotaz si pamatuji (něco Vám v NTB "žere" paměť a nenašla jste, co to je). Kdybych věděl, že budete ochotná naučit se něco nového, tak bych Vám ušetřil 10.000,- Kč, doporučil bych Vám vyzkoušet na stávajícím NTB OS Linux (který je zdarma i všechny jeho aplikace) a pro internet i psaní je ideální. OS Linux si lze vyzkoušet jako Live-CD a bez zásahu do OS Windows. Zdravím!

doplněno 20.11.17 18:14:

m123 - ohledně Linuxu už Vám něco napsal kolega níže, Tak ještě technicky. Ano, OS Linux má různé názvy či mutace (distra), je zdarma, netrpí na "šupáky z internetu" (nepotřebujete antivir), práce s ním je obdobná jako ve Windows, je vhodný pro starší HW a stahuje se z internetu. Stáhnete soubor ISO, který vypálíte jako obraz disku na médium (doporučuji médium přepalovací pro vícenásobné pálení -

RW) a potom ho nabootujete z mechaniky - když se to povede, tak jste v OS Linux (tzv. Live-CD). Pokud se Vám nebude tento OS líbit (nebo se nespustí), tak si stáhnete jiný a na stejné médium ho zase vypálíte. Až to bude ono, tak budete OS Linux instalovat na HDD (nejdříve si zjistíte jak). Jinak, např. aplikace Libre Office je kompletní balík pro práci s dokumenty. Myslím, že informace o OS Linux si už umíte najít také sama (např. ten můj se jmenuje SLAX a je český), tak jen to zkusit. Vaší práci s OS Linux čest .

m123*
hodnocení

ben@ a ten získám kde? Lze to někde stáhnout, abych si to vyzkoušela? Děkuji.

jestli jsi ochotná se pustit Windows a zkusit se něco přiučit z Linuxu, tak to opravdu není špatný nápad. Tam jde prakticky jen o to naučit se jiný způsob instalace aplikací a smířit se s tím že se občas program na který jsi zvyklá jmenuje jinak ale v podstatě stejné se ovládá. Stáhnout a zkusit si bez toho že by ve tvém počítači udělal jakékoli změny můžeš prakticky jakékoli distro. Možnost vyzkoušet si kompatibilitu bez instalace je prakticky základní vlastnost Linuxu.
doplněno 19.11.17 23:25: diit.cz/... Pro starší počítač je ideální Lubuntu ale je spousta dalších variant Linuxu označovaných jako "distro". Ubuntu a jeho deriváty má pro začátečníka výhodu obrovské podpory uživatelského fóra v češtině. To pro ostatní distra není bohužel pravidlem.

repkin*
hodnocení

0x

Pokud to chceš jen na internet a psaní textu, tak stačí asi cokoliv. Já to chtěl na filmy, hraní her a grafické programy, koupil jsem za 5K použitý, repasovaný. Kamarád mi poradil, procesor se dívej na i3, i5 nebo i7, pokud je tam integrovaná grafika, tak nové graficky náročné hry to nezvládne, HDD (harddisk - místo na ukládání) je vesměs jedno, pokud budeš mít SSD dísk (zjednodušeně řečeno jako flashka), tak bude nabíhat rychle, taky to chce velkou paměť RAM, dneska bych viděl základ alespoň 4GB, nějaké hliníkové tělo (např já mám HP Elitebook) aby byl odolný a jen tak nepraskal jak to plasty dělají.

hodnocení

0x

Nejsem žádný ajtak, ale take jsem potřebovala notas. Nastudovala jsem kde co, nechala si poradit, že prý Intel core i5 bude dobrý. Notas byl drahý (17000,-) a když mám spuštěné dva prohlížeče, tak se mu to nelíbí, mikrofon téměř nefunguje ( vyřešeno tak, že jsem přestala používat skype, páč jinak musím hrozně řvát, aby mě druhá strana slyšela) Kluk co mi to spouštěl, několikrát profi čistil říkal, že jsem prostě měla smůlu a kápla na špatný kus. A dělat se toho moc nedá. Když to pošlu na reklamaci, tak to dají do továrního nastavení, o vše přijdu nebo se musí někam zazálohovat, pak tam zase vše nahrát znovu ( což já musím zaplatit) a budu dost dlouho bez počítače.

Takže můžete kápnout na levný počítač, který ve finále bude lepší než drahý šmejd;).

still10k*

Není i5 jako i5 *smich* Nechat si poradit neznamená jen bezvýhrad převzít něčí názor, ale důsledně si projít i recenze a testy a doporučení si ověřit. Zkušenostmi se člověk učí. I když stejně se mi na tom něco nezdá, mít sputěné dva prohlížeče třeba s 10ti panelama by měl zvádnout jakýkoliv notebook s i5. Tam budete mít něco špatně nastaveného. Mikrofonu se dá nastavit SW zesílení, nebo si pořiďte headset, na mikrofonu se recenze nestaví, ty jsou stejně mizerné skoro ve všech noteboocích.

doplněno 20.11.17 04:44:

Ale k otázce: V cenové hladině okolo 10 tisíc doporučuji spíše HP. Namátkou jsem vybral třeba tenhle: czc.cz/...

Přidám odkaz na čtení co by tě mohlo zajímat pokud bys chtěla zkusit Linux:
juhele.blogspot.in/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]