Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Náročnost PC her

Od: radek10201 odpovědí: 6 změna:
Zdravím vás mám malý dotaz ohledně PC her... zde přikládám odkaz na jednu mašinu na kterou jsem se chtěl zeptat jak na tom je s hrama titulu podobným např. Watch dog, Assassins creed serie, dále World of tanks, ale i náročnější jako například Wolfenstein 2 samozřejmě jsem zapomněl na spoustu jiných známých titulů jako jsou výše uvedené... Děkuji za vaši odpověd jenom chci vědet jak by jsi teoreticky s touhle sestavou poradili tyto tituli :) Přeji hezký den :)
czc.cz/...

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

still10k*
hodnocení

2x

Výkon jednotlivých komponent přesně odpovídá ceně počítače. Je to celkem slušně vyladěná mainstreamová sestava splňující současné požadavky, do budoucna ale určitě budete postrádat výkon a budete muset dělat stále větší kompromisy ohledně zobrazených detailů ve hrách. Výhradu bych měl jen k použitým RAM, když procesor podporuje rychlejší, nevím proč tam vrazili zrovna tyhle. A SSD mohl být alespoň 250GB, těch 120 je na dnešní hry opravdu minimum. Když vidím ty kompromisy, bojím se ostatních nekvalitních komponent, větráky mohou být hlučné, zdroj taktak dostačující. No uvidíte až to přinesete domů. Naději mi dává značka Lynx, je to celkem hrdá firma a proto neočekávám, že třeba místo větráků budete mít jen levné čínské větrníky.

Nevidím to skepticky, není to žádné dělo, ale také žádné ořezávátko. Troufnu si tvrdit, že dáte řadu nejnovějších her na vyšší detaily s rozlišením 1080p a že máte tak na 2 roky vystaráno. Za ty dva roky ho prodejte za 7-8 tisíc, přihoďte k nim dalších 15 a budete mít zase dostatek výkonu na 2 roky. To je cca 600 na měsíc, to je ještě slušné.

radek10201
hodnocení

Dekuju za odpoved a ptam se jestli by jste mi popřípadě nedoporučil nejakou např. lepší sestavu? :)
still10k*

Za ty peníze lepší CELÝ počítač asi lepší nepořídíte. Leda byste si ho poskládal sám z nových komponent, dáte za to cca stejné peníze, a budete na tom trošku lépe. Např. v CZC vám sestaví počítač z vámi vybraných komponent zadarmo, přičemž se do výběru dají zařadit i díly z jejich výprodejů a akcí.

Výkon herního PC se vždy odvíjí od peněžní částky, kterou do něj chcete investovat. 24 tisíc není málo a ten vybraný PC je za ty peníze dobrý. Můžete znatelně ušetřit pokud si poskládáte PC z dílů z druhé ruky, z výprodejů, aukcí a bazarů. Dá se tak ušetřit pár tisíc, které byste mohl utratit za lepší grafiku a do SSD disku s větší kapacitou. Je s tím ovšem práce, hodiny surfování. Je to spíše takové dobrodružství při pátrání *hledam*

Podívejte se sem: pc-help.cnews.cz/...
Na tom fóru jsou frajeři, co hardwarem žijí, doporučené sestavy mají většinou skvěle odladěné. Jejich doporučovaná sestava za 26 tisíc je skvělá, má i grafiku s větši pamětí, jak zmiňuje kolega. Já osobně bych Ryzen vyměnil za nějaký slušný Intel i5, ale to je spíše mojej osobní averze vůči AMD, než výtka k výkonu. Zkuste se jich tam zeptat, jaký rozdíl ve výkonu má tenhle váš Lynx a jejich sestava.

Tipnu si, že ta jejich bude asi o malinko výkonnější :)

killom*

Tyhle sestavy, stavěné přímo u prodejce jsou většnou stavěné podle toho co je potřeba "vyhodit" ze skladu, ležáky apod. To už je lepší sestava od výrobce dílů.

killom*
hodnocení

0x

Spousta dnešních her má uvedeno aby se dala slušně hrát (ne na max detaily), ale aby se nesekala a grafika vypadala trošku použitelně, alespoň 4GB VRAM, jinak řečeno grafická karta aby měla 4GB paměti. Ty 3GB jsou spíše takový základ :/ Ostatně mám 2GB a pláču a budu muset koupit s větší VRAM a pod 4GB nemá cenu chodit, jinak modernější hry jsou potom hrůza. Mimochodem u počítače za 24 tisíc bych očekával, že už bude 4GB grafika s 192 bitovou sběrnicí.

radek10201
hodnocení

Dekuju za odpoved a ptam se jestli by jste mi popřípadě nedoporučil nejakou např. lepší sestavu :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]