Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Padá počítač

Od: podsmrkem® odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, potřeboval bych poradit s notebookem. Při spouštění mi padá. Parkrát spadne a začne sám znovu nabíhat a pak při spouštění se změní obrazovka do nějaké barvy a je konec. Nezbývá než ho vypnout na tvrdo a začít znovu. Po hodině spouštění se někdy podaří počítač spustit. V nouzovém režimu počítač naběhne bez problémů a drží. V nouzovém režimu mi to říká, že by to mohla být chyba nějakého ovladače a ať zkouším vylučovací metodou je odistalovat. Je to možné? Nebo máte jiný typ? Popřípadě dá se někde najít nějaká diagnostika ovladačů, kteří pracují nesprávně? Noťas je Toshiba 8 roků starý a má Visty.

Děkuji za Vaše rady i názory..

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jmlc2
hodnocení

0x
Čím víc budete startovat, tím dřív odrovnate graficky čip na desce. Az bude funkční, zalohujte si data a setrete si na novy ntb

still10k*
hodnocení

0x

Dobrý den, příčin může být více (chybný ovladač/e, RAM, porouchaný systém souborů,...), ale nejspíše mi to připadne na vadu hardisku. Vyjměte opatrně hardisk z notebooku, dejte ho do jiného PC a otestujte ho na vadné sektory třeba programem HD Tune, nebo utilitou od výrobce vašeho hardisku. Případně nechte najet nějaký LIVE systém z jiného média (z flashky, cd/dvd, ze sítě) a v něm spusťte test hardisku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]