Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak opravit modrou smrt ve Windows 10

Od: vencapilar odpovědí: 4 změna:
Ned?vno jsem si nainstaloval Creators Update pro Windows 10. P?edt?m mi OS. klasick? Windows 10 home bez t?to aktualizace b?el stabiln?. Nyn? se mi rozhodila grafika i jin? ovlada?e, hl?s? to kritickou chybu. Po nainstalov?n? ovlada?e na grafiku to do?asn? funguje, ale?as od?asu to za?ne zlobit a na displeji se objev? prou?ky, zbarven? do zelena a za pohybem my?i je st?nov? defekt a celkov? kvalita obrazu je ne?iteln?. Kdy? d?m nainstalovat jist? druh ovlada?e, tak se to d? v?e dohromady, ale p?i op?tovn?m zapnut? to n?kdy zase vy?ad? ovlada?, kter? byl ji? zainstalovan?. Nepom?haj? ani diagnostick? programy. P?em?lel jsem o p?einstalov?n? cel?ho Windows znovu. Probl?m je ten,?e ten p?vodn? Windows 7 z?ejm? u? nem? z?lohu. P?e?el jsem na nov? Windows 10 vloni a t? v?e bylo ok. M?m sice mo?nost si p?j?it od kamar?da bootovac? CD. Windows 7, ale kdy? je to jeho Windows, tak mi zase nebude sed?t licen?n?slo s m?m?t?tkem na notbooku. Platit nov? Windows kv?li p?einstalaci nebo nov? instalaci z technick?ch d?vod? je finan?n? n?ro?n?. Co byste mi mohli poradit? M?m u? te? obavy z ka?d? nov? aktualizace od Microsoftu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Modrá smrt zpravidla uvádí kořen problému - zkuste vyfotit hlášku a uložit sem. Pokud byste chtěl super rádce na slovo vzatého odborníka - forum.viry.cz/... - když jsem byl v koncích, pomohl mi.

vencapilar
Píše to tuto hlašku až všechno naběhne v okénku " Není nainstalovaný ovladač grafické karty AMD a nebo nepracuje správně. Zkuste stáhnout nový ovladač AMD." Ano, ten ovladač jsem stáhnul, ale neudrží se tam dlouho a ztratí se při opětovném restartování, ale ne pokaždé, jen občas. Když dám vyšší verzi ovladače, tak mi to píše, že se to bude příčit s tím starším ovladačem. Stahl jsem celý software ovladačů AMD automatické aktualizace.

iz*
hodnocení

0x

Windows 7 by mělo být možné po zadání Product Key stáhnout z webu Microsoftu. Případně si ISO vygenerujte (zkontrolujte, jestli Winows stahuje od Microsoftu!), z něj pak vytvoříte bootovací DVD nebo flashdisk.

Poměrně snadno se dá dohledat návod jak zakázat automatické aktualizace systému přes msconfig. Vypnutim procesu Windows update.Pokud to podle návodu člověk zablokuje a potom nahradí nefunkční ovladače verzí která fungovala, neměl by se ten bordel po restartu instalovat zpátky. Není to řešení na věky , protože dřív, či později bude žádoucí zase update povolit ale dá se optimisticky doufat, že se o chybě ví a příští verze záplat ji zas upraví.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]