Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám tabulku, která obsahuje firmy a různé údaje k nim (např. jejich sídlo a počet zaměstnanců).
Potřebuji pomocí do jiné tabulky (viz příloha) spočítat počet firem, které mají určitý počet zaměstnanců (v určitém rozpětí) a zároveň mají sídlo v určitém okresu. Ač už jsem to dělal vícekrát, najednou asi někde dělám nějakou chybu a funkce COUNTIFS mi počítá všude nuly, ač by tam měly být nějaké hodnoty.
Prosím o radu, předpokládám, že je špatně syntaxe funkce, ale opravdu nevím, proč, protože podobné fungují bez problémů. Faktem je, že se mi při "přetahování" funkce do dalších buněk tato ani neaktualizuje (kromě poslední podmínky, která se týká sídla).
Viz přiložený soubor (který je samozřejmě pouze vzorem, skutečná tabulka má tisíce záznamů).
Bohužel jde vložit pouze obrázek, funkce pro buňku J4 je =COUNTIFS($B$3:$B$12;">$H4";$B$3:$B$12;"<=$I4";$C$3:$C$12;$J$3)
Díky Martin Hodek
P.S.: prosím, chci toto řešení, tj. jiné rady sice oceňuji, ale nejsou mi k užitku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.