Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Data v notebooku

Od: m123* odpovědí: 12 změna:

Můžete mi prosím poradit jak zjistit, která data můžu smazat? Neustále mi to píše, že mám plnou paměť což mi zpomaluje a seká noťas. Nic nestahuju. Koukala jsem, že tam jsou poslední data z roku 2015, když chci něco smazat, tak tam jsou jen hromady čísel a píše mi to, že nemám přístup. Co s tím? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

3x

ono by to možná chtělo ukázat nějakému ajťákovi vaše využití RAMky a vytížení procesoru. Někdy se stává, že RAM je příliš malá a systém pak komprimuje a odkládá to, co zrovna nepotřebuje. Tohle mi svého času dělal můj HP a možná je to i váš případ.

Dále je možné, že se ve vašem systému tak nějak samy od sebe rozjíždějí jakési procesy a pak vám zatížení procesoru skáče až na 100% a noťas se zasekává.

Stiskněte trojhmat CTRL+SHIFT+ESC a mrkněte se na kartu využití paměti a zatížení procesoru.

Data v notebooku
m123*
hodnocení

To se mi sice podařilo, ale houby tomu rozumím. Píše se tam využití procesoru 5% . Nejvyšší frekvence 47% . Na co mám koukat jinak? A vyuužití paměti je tam 100% .

figurek*

Ne že bych chtěl strašit, ale asi budete potřebovat nový noťas.

Dívejte se právě na to využití paměti. Jestli máte ramku zaplněnou na 100%, jste u jádra problému. RAM je moc malá.

Mrkněte se na můj obrázek ještě jednou.

Vidíte řádek Physical Memory (MB), pod ním Total 8148 a ještě níž Free 3308. To znamená, že já mám RAM 8148 megabajtů, lidově řečeno osm giga, z nich je 3308 megabajtů (tři giga) volných. Co vy? Jaká vidíte čísla?

m123*
hodnocení

Total 4000 a free 67. Ten novej noťas už mne taky napadl, protože mi tady ten spadl a je prasklej.

No, nicméně stále nevím jak je možný, že mám tu paměť tak plnou, když si jen občas stáhnu nějakej film a po zkouknutí jej zase mažu. Jinak s ním nic moc nedělám. To mi hlava nebere.

doplněno 14.11.17 22:11:

Tak jsem na to ještě jednou mrkla a ta free je teď jen 21.

doplněno 14.11.17 22:36:

Mám ještě jeden dotaz prosím. Platím si rychlost 100mb/s což mi stačí, ale ukazuje se mi, že mám jen 54. Je možný, že to ten můj zahlcenej noťas zpomaluje? Díky.

tomas11*

Na vašem místě bych - se zatím spíš sháněl po někom v okolí kdo tomu rozumí (než abych sháněl nový noťas, to by jste mohl/a za pár dnů být u stejného problému třeba )

Přeji zdar.

111®
hodnocení

2x

spustit to jako psrávce, pravou myší klik na soubor a vybrat jak správce..

m123*
hodnocení

Zkusila jsem to a je tam něco napsaný v arabštině. Tak nevím.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, z Vašeho dotazu není jasné, kde se pohybujete a co chcete smazat - po smazání některých dat (souborů) NTB nemusí třeba pracovat. RAM (paměť) vyčistíte restartem NTB a nepotřebná data na HDD nejlépe odstraníte přes program CCleaner, který použijete v jeho základním nastavení (pokud nejste zrovna expert). To by mělo stačit, aby byl NTB zase svižnější. Zdravím!

doplněno 13.11.17 20:49:

m123 - nainstalujte si program CCleaner a použijte ho. Potom se uvidí, jestli si už NTB ulevil. Ovšem, takto velké využití RAM spíše svědčí o tom, že máte spuštěné (třeba na pozadí) něco náročného. Podívejte se do Správce spuštěných programů (procesů) - tam uvidíte více. Mimochodem, nesmíte mít zároveň spuštěné třeba dva antivirové programy - to značně PC zatěžuje a zpomaluje.

doplněno 13.11.17 21:19:

m123 - sláva, používáte CCleaner. A v něm také najdete spuštěné programy i s cestou, resp. tam lépe poznáte, oč jde. Takže, jestli máte trochu přehled, které programy jste si instalovala (a znáte jejich název i umístění), tak můžete experimentovat (vypínat je). Jenom nevypínejte nic, co patří přímo do OS Windows.

Tak, hodně štěstí.

m123*
hodnocení

No právě nevím co mám smazat. Jsem stará škola :) . Když jsem chodila do školy, tak počítače nebyli a pak jsem se vše učila sama metodou pokus omyl, ale tady se bojím, že smažu něco důležitýho.

m123*
hodnocení

Ten CCleaner mám, párkrát do týdne čistím, ale nepomáhá to. A antivir mám jen avast. V tom správci je tolik věcí, že nevím na co se zaměřit. Nejvíc kb je třeba u ASCTray.exe což vůbec nevím co je.

m123*
hodnocení

Díky, zkusím se na to podívat.

m123*
hodnocení

Asi do toho příště nebudu vrtat. Právě jsem si smazala všechny hesla a historii :( .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]