Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Napájení NTB 18,5V / baterie 10,8V

Od: jmlc® odpovědí: 4 změna:
Dobrý den všem, elektrikářům slaboproudu zvláště.Mám dotaz k nabíječce vs. akumulátoru. Baterie pro HP EliteBook 8470p má napětí 10.8VDobíječka má Výkon: 18,5V / 4,85A / 90W (originál).To je opravdu v pořádku? Jsou to data na většině prodejen různých webů (pokud data uvádí). Ten rozdíl se mi zdá velmi velký. Nabíječka se rychle zahřívá, akumulátor mi připadne přebíjený...Jedná se o NTB, který je převážně na síti - na stole. Občas se s ním vyrazí do ulic. Nyní nejde zapnout (nabíjet) - a tak jsem se díval, že ty parametry mi k sobě nesedí.Asi to bude mít elektroniku, která z dobíjecího proudu bere jen to potřebné... Je to tak?Díky za vysvětlení.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

111®
hodnocení

2x

jo má to elektroniku..baterka má dokoce svoji...

hodnocení

Díky za potvrzení. Já si to myslel, ale zmátl mne jeden web, kdy na každou podobnou otázku "expert" sdělil, že se má nabíjet nabíječkou cca 110% nad kapacitu akumulátoru. Přitom právě u NTB daná voltáž není...

hodnocení

1x

Řekl bych, že ta černá krabička se dvěma kabely není nabíječka, ale síťový zdroj. Jak si to noťas vevnitř zařídí, je jeho starost.
Mimochodem - pokud by zdroj měl mít 90W při 10V, běhal by kabelem a konektorem slušný proud, že?

vernon
hodnocení

1x
Jak už tady padlo, není to nabíječka ale zdroj. Nabíjecí obvody jsou v notebooku a ty akumulátor nabíjejí takovým napětím a proudem, jaký je potřeba. Mimochodem, v notebooku se nabijí každý 3,7V článek zvlášť, nebo je součástí nabíjecích obvodů balancer, aby docházelo k rovnoměrnému nabíjení článků v celém acupaku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]