Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna ovladače (nechtěná)

Od: aloisb® odpovědí: 7 změna:

Mám notebook ACER s OS WIN Vista Home Edition. Měl jsem místo hesla nastaven otisk prstu. Fungovalo to dobře, než jsem nainstaloval z CD od PKP program Advanced SystemCare, který obsahuje nástroj na aktualizaci ovladačů. Když jsem to spustil, tak mi to zaktualizovalo i ovladač na ten otisk prstu, který nyní nefunguje a je tam velký otazník. Jak bych to mohl spravit? Ten program jsem radši už odinstaloval, protože se také značně zpomalil start PC.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Ve správci zařízení vrátit změny ovladače. Problém těchto care programů je ten, že mají nastaveno spouštění skenování při startu, proto to zpomaluje.

Změna ovladače (nechtěná)
hodnocení

Jenže já ve Správci zařízení nemám ýádný "Validity senzor" a našel jsem pouze Personal identification devices - AuthenTec Inc,AES 1610. A u toho na kartě řádek "Vrátit změnu ovladače" není aktivní !

Jaké má ta periferie pojmenování, je jedno. Možná ten care systém odinstaloval původní ovladač a nový nenainstaloval. Stáhni poslední ovladač tlačítkem Aktualizovat ovladač (z netu).

hodnocení

Tak jsem to spustil, ale stále to nemůže nic najít a nedá se to ani zrušit (Cancel), Mám to odebrat ze systému, když zvolím odinstalovat ovladač? Půjde pak nainstalovat nový ovladač?

doplněno 03.11.17 00:35:

To dialogové okno s hláškou, že hledá ovladač online nejde žádným způsobem zavřít - musím použít tvrdý RESET.

Zkuste to zařízení odinstalovat přes správce zařízení. (správce zařízení spustit jako "administrátor"! ) Poté restartujte počítač a systém by si měl ovladač znovu nainstalovat. Pokud tento postup nepomůže, ovladač bude třeba stáhnout a nainstalovat manuálně. Správný ovladač hledejte na webu ACERU podle přesného typu nebo sériového čísla notebooku.

Zkus bod obnovy před instalací System care. Jestli jsi jej tedy nevymazal.

hodnocení

Tak už se to podařilo synovi dát do pořádku. Ta aplikace System Care mi nějak odinstalovala nebo vymazala příslušnou aplikaci, která pomocí otisku prstu spouští PC. Musel to na Internetu najít a znovu nainstalovat. Mám z toho poučení - žádné takové "pomocné" programy už neinstalovat.

A potom mi ještě dalo spoustu práce ty aplikace od IObitu odinstalovat, zejména ten Malvare Fighter vůbec nešel, stále to psalo, že tam chybí nějaký soubor. Musel jsem to znovu nainstalovat a pak teprve to šlo celé odinstalovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]