Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak zjistí Facebook moji polohu?

Od: mikihans® odpovědí: 4 změna:
Ahoj, docela mě zaráží, odkud bere Facebook informace o mojí poloze. Na hlavní stránce se mi pravidelně zobrazují informace o počasí pro moji aktuální polohu. Jenže na Facebook (na mobilu) přistupuji pouze přes prohlížeč Chrome, který nemá přístup k mé poloze (vypnuto oprávnění), stejně tak toto oprávnění nemá Messenger. Jinou aplikaci související s Facebookem nainstalovanou nemám a na jiném zařízení, které bych měl u sebe (mimo domov, který je v jiném městě, než se nacházím) k facebooku nepřistupuji.
Dokáže mi někdo odpovědět, případně poradit, jak to zjistit?
Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Hádám, že to zjisťuje z IP adresy. Je to nepřesné, ale použitelné.

V práci si Google myslí, že jsem ve Švýcarsku, takže mám pak velmi vtipné vyhledávání. *smich2*

Tak nějak to bude. Mně obvykle lokalizuje asi tak 25km od místa, kde se skutečně nacházím.

hodnocení

Jo, ta mě nenapadla... teď si uvědomuji, že se to stávalo jen když jsem byl připojen k nějaké wifi síti. Na datech, kde jsem podle IP adresy stále v Praze, se to neděje :) díky

111®
hodnocení

1x

to je vlmi jeddnoduché: uvědom si, že tě stále lokalizují nejmíně 3 stanice mobilního operátora což je dost přesné, no a pak tě lokalizují buď na zákldě telefonního čísla, nebo již zmíněné IP adresy. Toť vše

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]