Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel 2003 - podmíněně formátovátování

Od: h4ever® odpovědí: 5 změna:

Příkaz Formát / Podmíněné formátování znám, ale zdá se to dost limitující.

Jde udělat podmíněné formátování buňky pomocí vzorce?

Myslím napsat složitější podmínku, např. Přidej ohraničení k buňkám xy ... pokud pole vw je vyplněné...

Nebo zvýrazni buňky xy, pokud buňka A1 je větší než...

apod.

Vím že toto by šlo určitě pomocí makra, ale makry se zaobírat nechci, protože mi přijdou celkově složitá a vzorce mě baví více.

doplněno 31.10.17 20:19:

A ještě bych se chtěl zeptat jestli se dá zkopírovat pole vzorců a vložit například do Notepadu. Tedy aby se ty vzorce převedly na text. Místo toho se mi do Notepadu vloží jen hodnoty.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Jestli Vám to stačí takhle -

Například B5 bude růžová, jestliže je C5 větší, než 0.

Bohužel, v Excelu 2003 lze zadat jen 3 podmínky pro jednu buňku (v novějších verzích lze více).

doplněno 31.10.17 21:11:

Co se 2 části otázky týká, tak zvolte buňku se vzorcem, zvýrazněte text v řádku vzorců (nad tabulkou) a pak kopírujte běžným způsobem - (Ctrl-C, přejděte do jakéhokoliv textového progtamu, Ctrl-V).

Excel 2003 - podmíněně formátovátování
Excel 2003 - podmíněně formátovátování #2
hodnocení

Díky, je skvělé že jsem se zase něco nového naučil *palec*

Vidím, ale že tam nejde dát více podmínek s více formátováním na jednu buňku, myslím, tak říkajíc, abych to odstupňoval podle rozsahu hodnoty:

menší hodnota A1: zvýraznění "červená barva"

vyšší odnota A1: zvýraznění "tučné písmo"

doplněno 31.10.17 21:18:

Když přidám dvě podmínky se vzorcem a dvě různá formátování, tak při splnění první podmínky platí jen ten první formát, ten druhý formát se k němu nepřidá, ani když je druhá podmínka také splněna

doplněno 31.10.17 21:20:

Tím zkopírováním pole vzorců jsme myslel toto:

Vybrat celou tabulku se vzorci a vložit je všechny to Notepadu. Tedy tak, aby mezi sloupci byly tabulátory jako oddělovač. Nechci totiž kopírovat stovky vzorců ručně tím že bych buňku musel vždy editovat, vybírat a kopírovat ručně.

"...nejde dát více podmínek s více formátováním na jednu buňku..."
Ale lze, zkuste třeba tohle. S pořadím podmínek si musíte trochu vyhrát, aby to fungovalo, jak má.

doplněno 31.10.17 21:33:

"Vybrat celou tabulku se vzorci a vložit je všechny to Notepadu"

Aha, tak to neumim :(. Ale vím, že jde nějak přepnout zobrazení, že se v buňkách objeví místo hodnot text všech vzorců. Teď mě ale nenapadá, jak to funguje. A taky netuším, jestli se to pak dá celé najednou kopírovat.

Ale vyčkejte, třeba se tu objeví někdo z expertů na Excel. Pár jich tu je.

Excel 2003 - podmíněně formátovátování #3
hodnocení

To jsem zkoušel různě přehazovat ty podmínky

1. pokus

=T84>=61 ... tučně

=T84>=54 ... červeně nomal

nefunkční (tučné přebije normální)

2. pokus

=T84>=54 ... tučně

=T84>=61 ... červeně

nefunguje, vše je tučné

3. pokus

=T84>=61 ... červeně nomal

=T84>=54 ... tučně

nefunkční (normal přebije tučné)

4. pokus

=T84>=54 ... červeně nomal

=T84>=61 ... tučně

nefunguje (vše je normál)

doplněno 31.10.17 21:53:

Tak vyda, vy jste na to kápla. Koukněte sem

Nástroje / Zobrazení - kolonka Možnosti okna: - vzorce

doplněno 31.10.17 21:56:

Zkusil jsem zkopírovat vzorce:

paste.ofcode.org/...

Já věděl, že to tam někde je :)! Jenže jsem to už hodně dááávno nepotřeboval, takže jsem to nemohl najít. A upřímě řečeno, zrovna tam jsem to ani nehledal *hi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]