Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Notebook do 13000 Kč

Od: fost49* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, mám počítač DESKTOP-Q238QL2, Procesor: ADM Athlon™64X2 Dual Core procesor 3600+ 2Ghz. Paměť: 4GB. Typ systému: 64 bitový. Windows 10 pro. Potřeboval bych koupit výkonnější notebook do 12000,Kč. Nechtěl bych překročit tuto částku, ale max hranice je 13000,Kč. Rozumím tomu jen částečně.

Zjistil jsem, že v cenové relaci je procesor: Intel Core i3 (Skylake/6. generace), (upnul jse se na Intel to ADM mi nějak nesedí), typ pevného disku SSD (je rychlejší), paměť: 256 GB, to by mi snad stačilo. Taky jsem studoval značky, nejlépe mi vyhovovala asi HP a Lenovo. Nechci plastový, který se za pár roků rozpadne. Možná i další značky budou dobré. Proto se obracím na vás.

Našel jsem tento: HP 250 G6,1XN50EA ...Odkaz: czc.cz/...

Chci se zeptat, jestli se v těchto parametrech nenajde něco lacinějšího nebo za tu cenu pořídit něco lepšího? Děkuji všem za odpovědi.

doplněno 30.10.17 11:55:

Ještě bych měl jeden dotaz, jakou asi cenu si můžu zvolit při prodeji počítače, který teď mám? Snížil bych tím cenu notebooku. Doplním úložný protor: System W10(c:)- 232GB, Disk 1: -74GB Disk 2: 149GB. Děkuji.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

commonman*
hodnocení

2x

Ještě k ceně toho Vašeho počítače , záleží na také na pevném disku který k tomu máte a grafické kartě. Pokud tam je disk do 300GB a nějaká obyčejná grafika tak bych ho zkusil nabídnou kolem 1500,- pokud k tomu bude i monitor klávesnice a myš tak za 2500,-. Ale cenu mužete zkusit vždycky vyšší.

fost49*
hodnocení

Moc díky za info, ještě bych snad potřeboval, kdyby mi někdo navrhnul podobný NT, který jsem uvedl, s nižší cenou...

commonman*
hodnocení

0x

Zdravím , značka je na Vás Lenovo není špatná volba , HP je myslím o něco dražší.

K tomu Vašemu výběru všecko je v pohodě , nicméně bych hledal notebook primárně s další grafikou nejen s integrovaným chipem.

fost49*
hodnocení

Jako laikovi mi integrovaný čip nic neříká, myslíte, že tento notebook by měl být o něco lepší, než stávající počítač? Nenašel by jste mi nějaký, který by jste zvolil Vy? Nejsem náročný, díky.

doplněno 30.10.17 15:41:

Nechci herní, jen abych se rychleji pohyboval na internetu...

commonman*

Vámi vybraný notebook bude určitě šlapat o dost lépe než starší PC. K té garfické kartě , i do notebooků jde spousta věcí dokoupit grafika je snad jediná co nevyměníte. Tady je jeden článek sice už je hodně starý cnews.cz/... nicméně je tam popsán rozdíl mezi integrovanou a dedikovanou grafikou. Uvádějí , že dedikovaná je potřeba hlavně na hry , já však z vlastní zkušenosti a zkušenosti vidím , že dedikovaná grafika se prostě hodí. Výkon toho počítače je pak někde jinde. Ten nejpodstatnější rozdíl je ve sdílení paměti zatímco integrovaná karta Vám žere pamět počítače dedikovaná má svou vlastní.

Pokud budete mít NTB opravdu jen na web , či filmy tak Vám asi integrovaná grafika stačit bude.

tomas11*

Nechci herní, jen abych se rychleji pohyboval na internetu...

doufám že je vám jasné že rychlý pohyb na netu závisí též hodně na rychlosti připojení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]