Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami?

Od: druky* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

mám v excelu celkem 2 sloupce oddělené zelenou čarou.

Potřeboval bych seřadit všechny řádky podle sloupců A v levém slouci a E v pravém sloupci.

1. Jak vyfiltrovat, všechny řádky, které jsou stejné v levém i v pravém sloupci aby byly pohromadě? (např. č.3 v levém sloupci a č.3 v pravém je stejné)

2. Jak vyfiltrovat, které rádky jsou odlišné v levém sloupci?

3. Jak vyfiltrovat, které rádky jsou odlišné v levém sloupci?

Mohl by mi někdo poradit jak to udělat?

Děkuji

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den. Můžete to napsat více polopaticky? Vůbec Vám nerozumím co žádáte, protože seřadit řádky podle sloupců nelze. Lze seřadit sloupce podle sloupce, ale to nevím, zda chcete, protože sloupec A už již seřazený, čili se se sloupcem B a C nic nestane - to samé i v případě sloupce E, který je taktéž seřazený, čili se se sloupcem F a G nic nestane.

Viz obr. V horní tabulce mám rozházená data, spustil jsem funkci seřazení a navolil, že tabulka se má srovnat podle sloupce A. Takže v dolní tabulce se sloupec B seřadil podle sloupce A. Až pochopím, co chcete podle čeho řadit, pustíme se na filtrování...

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami? #2
druky*
hodnocení

Dobrý den,

zamotal jsem se do toho, tak znova přikládám příklad.

Potřebuji aby se seřazovalo podle sloupce A všechny řádky, které ve sloupci A mají stejné číslo (řádky jsem označil žlutě), v tomto případě ve sloupci A jsou stejná čísla 4 a 8, aby to poté bylo seřazeno třeba podle vzoru pod čarou nebo nějak podobně?

Děkuji moc

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami? #3

Na to se pořád dá použít řazení, neboli funkci, kterou máte v každé verzi Office. Každá verze to má sice trochu jinde, ale ikonka vypadá pořád stejně viz obrázek. Důležité je zvolit druhou úroveň řazení. Neboli nejdřív seřaď podle sloupce X a poté podle sloupce Y.

Důležitá zmínka je, že to pracuje se zdrojem dat, což znamená, že se opraví přímo už ta první tabulka...tu druhou jsem tam vždy jen nakopíroval, aby byl vidět výsledek, ale vždy zůstene jen jedna tabulka. Pokud chcete výsledek někam pod čarou, je lepší data zkopírovat pod čáru a srovnat je až tam.

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami? #4
druky*
hodnocení

Skvělé, to mi pomohlo, díky.

Teď bych potřeboval pomoct s tímto:

Mám celkem 2 tabulky, č.1 a 2, jsou černě ohraničené. Potřeboval bych vždy podle sloupce A vyfiltrovat, aby stejné řádky které jsou v tabulce 1 i 2 zkopírovaly zvlášť do druhé tabulky níže.

Poté odlišné řádky z tabulky 1 zase podle sloupce A aby se ukázaly zvlášť a to samé z tabulky 2.

Přikládám příklad, snad se to dá pochopit.

Děkuji vám moc, vidím, že tomu rozumíte.

Excel - jak seřadit řádky s hodnotami? #5

Ano, chápu. Jen bych měl pár dotazů a hodně připomínek... Chápu, že to byl vzorek dat, ale potřebuji více informací, neboť Vám "naprogramuji" něco, co bude fungovat zase jen na tomto vzorku dat a uplne citim, jak se zítra zeptáte zase na něco jineho a zase o něco víc upřesnite oč Vám jde a vzorec se zase bude menit...

druky*
hodnocení

Dobrý den,

ano přiznávám, měnil jsem to, jelikož jsem si to upravil.

Toto je opravdu poslední tabulka, kterou potřebuji, prosím můžete mi ji naprogramovat?

Slibuji, že už jiný příklad nebude, tooto je konečná verze.

Moc vám děkuji

druky*
hodnocení

Dobrý den,

opravdu někdo nebudete vědět?

Potřeboval bych to dokončit.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]