Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , potřeboval bych vyměnit grafickou kartu , ale nevím jakou , a bojím se že koupím něco , co mi do pc nebude pasovat.
ted tam mám toto nvidia geforce gts 450 , a potřebuji nějakou , která bue mít min. 2gb
Narval bych tam klidně GTX 1050 Ti. To bude někde hrana tvého PC, kdy dražší GF nemá již smysl.
Pokud nejsou prachy, tak může být i RX550.
RX 550 je poměrně nová levná GK, která na 99% bude vyžadovat UEFI BIOS. Ověř si to, než ji koupíš, abys zbytečně nevyhazoval peníze. Maximum pro tvůj PC bude nejspíš GeForce 750. Na výběr máš tady
@mh23: PrintScreen jde, ale neumíš to. Na stránce, kterou chceš uložit, zmáčkneš PrtScr. Pak si otevřeš např. Malování a pak Ctrl + V a máš to tam. Pak už jen "Uložit jako"nebo předtím ještě upravit, zapamatovat si, kam to ukládáš a pak ten obrázek vložit k příspěvku.
ono radit člověku, který chce prehistorický počítač vytunit a neví jak a ještě dělá obrázek plochy mobilem a neví co je "print screen" je docela odvážné...přijde mi to jako "házet hrách sviním" tazateli se hodí pouze odpověď typu...kup si novej pc..
Když neuvedeš HW složení PC (zákl. deska, CPU, RAM, HDD/SSD a také OS), nelze ti dobře poradit. Ono totiž jde především o to, zda a jak ten HW spolu s OS nějakou novou kartu "zkousne".
Dovolím si se zeptat: Víš vůbec, co to znamená, že karta "má 2 gb"? A víš, že gb je nesmysl, že tam má být GB? A proč by ta karta měla mít min. 2GB?
@mh23: Děkuji za upřímnou reakci, je z ní vidět, že skoro vůbec nic nevíš, ale dále už tě poučovat nebudu.
Ale poradit ti můžu dále. Podle údajů z Everestu je ten PC dobře cca 15 let starý, GK patrně upgradovaná kolem roku 2011 a dle mého názoru v tomto HW jde skoro o maximum, které je ten HW schopen zvládnout. Když zjistíš ten typ základní desky, bude to dobré, ale obávám se, že už to moc nepomůže, přesto se mohu pokusit nějakou vhodnou starší GK vybrat, protože všechny moderní GK do stáří cca 4 - 5 let ke své činnosti vyžadují UEFI BIOS, což tvůj PC na 100% nemá.
Měl jsi říct rovnou, že děláš v elektrotechnickém muzeu No, já osobně bych s tímto stojem nedělal víc, než jej použil jako stolek na květináč. Tam snad nemá cenu cokoli dávat.
to znamená , že neexistuje žádná karta , která by se dala do tohoto pc dát.
Moc děkuji za super rady , opravdu ztráta času tady
Tak se nečil. Neber to jako ztrátu času, ale jako prevenci proti zbytečné ztrátě peněz, no. Dát se tam dá cokoli, viz ostatní příspěvky.
Podle mě tam nemá cenu cpát nic počínaje řádem stokorun. Pokud se tedy nebude jednat o specifický zájem ohledně techniky a tak.
Tak já bych to jako museum nenazval, když se dnes prodávají nové procesory, které jsou na tom výkonově i hůře než tento Xeon.
Takže ten snímek z Everestu je nesmysl, že?
: 1050 bych tam vůbec necpal, protože to je jedna z těch, které vyžadují UEFI BIOS (jak už jsem shora psal). Asus P5E nemá UEFI BIOS ani na něj nelze upgradovat, takže bohužel GTX řady 1040 - 1070 bez šance. Je to fakt muzejní kousek.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.