Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezdrátová klávesnice Logitech K360 nefunguje

Od: topta® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

mám bezdrátovou klávesnici Logitech K360, mám ji už dlouho, ale nebyla používaná. Kdysi jsem to i nějak pároval s myší, aby to fungovalo na jednom usb přijímači. Tehdy vše fungovalo bez problémů.

Teď asi po půl roce, když jsem chtěl klávesnici použít, tak nefunguje. Vyměnil jsem baterie a stejně se nechytla. Včera jsem znovu zkusil ji zapnout a zkusit ji rozjet, když byl usb přijímač již zapojen v noťasu z předchozího dne a ona psala i zvuk šel ovládat v pohodě, tak jsem si řekl, že zkusím to ještě znovu, protože ji budu potřebovat na jiném noťasu a už se zase nerozjela nepomohlo ani to, jak jsem se z netu dočetl, že mám zapojit usb přijímač při vypnutém počítači.

Můžete mi poradit jak tuto zánovní klávesnici opět zprovoznit tak, aby fungovala tak jak má?

Děkuji mockrát.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jaký je na tom druhém noťasu OS? CD s ovladači máš? Pokud ano, zkus ho použít.

doplněno 28.10.17 11:03:

@topta: Tak se podívej do Správce zařízení, někde v Řadičích USB by měla být vidět jako Složené zařízení USB nebo podobně. Pokud tam je a není u ní červený křížek nebo žlutý vykřičník, pak je chyba v párování, pokud je tam křížek nebo vykřičník, nemá ovladač, pokud tam vůbec není, nevidí PC ani přijímač.

Zkus pro začátek vyzkoušet přijímač v ostatních USB.

doplněno 28.10.17 11:42:

@topta: Pak je podle mě chyba v párování (klávesnice - přijímač) nebo v samotné klávesnici.

hodnocení

Nemám nic k tomu, mně stejně noťas CD ani DVD nepřehraje, jsou to už cca 8let staré krámy a za tu dobu to přestalo fungovat. OS máme všude Windows 10.

hodnocení

Ano zobrazí se jako Složené zařízení a žádný vykřičník tam není ani křížek. Funguje mi to na všech 3 USB v noťasu.

doplněno 28.10.17 11:53:

A kdyby to bylo párováním, tak co s tím můžu dělat? Před chvílí jsem zkoušel a klávesnice na chvilku fungovala, teď opět nepíše a ani ovládací funkce nefungují.

V takovém případě to tipuji na zoxidované kontakty článků v Klávesnici. Vyndej články a kontakty/dotykové plochy včetně pružinek očisti, oškrábej do stříbrného lesku a znovu vyzkoušej.

doplněno 29.10.17 15:13:

@topta: Zkus zatočit těma baterkama v jejich šuplíku. Už jsem se setkal s tím, že na první pohled čisté a normální kontakty se chovaly jako totální izolant. Po protočení baterek se to rozjelo a jelo to delší nebo kratší čas a pak znovu. když to nepomůže, tak už mě nic nenapadá*plac*

hodnocení

články, kontakty i dotykové pružinky včetně pružinek jsou lesklé, jako nové, tím to nebude. Ale vyměnil jsem ještě baterky, dal jsem tam teď použité z ovladače na TV a zatím to funguje, uvidím pak po restartu počítače, jestli bude fungovat.

doplněno 28.10.17 19:07:

Po restartu noťasu i po vyzkoušení vypnutí a zapnutí funguje klávesnice prozatím bez problémů. Teď píšu na ní a v pohodě. Zítra ji zkusím na tom druhém noťasu, ten nemám teď doma. Ale zajímavé, že funguje, když v podstatě všechno zůstalo stejné, akorát nové baterie jsem vyměnil za staré.

doplněno 29.10.17 15:00:

Tak teď zkouším klávesnici rozjet už asi hodinu na tom druhém noťasu a nedaří se. Klávesnice se zobrazí jako Složené zařízení USB, i pod nápisem Klávesnice ji najdu jako Zářízení klávesnice standardu HID. Na všech 3 USB portech je to stejné, kontakty čisté, zařízení prý pracuje správně, ale ve skutečnosti nefunguje vůbec. Už nevím, co s tím udělat, jedině vyhodit klávesnici, kterou jsem celkem použil max.10krát.

hodnocení

Zatočil jsem několikrát a nic, vše při starém, takže klávesnice poletí brzo na sběrný dvůr.

doplněno 30.10.17 19:54:

Tak nakonec ji nevyhodím, zkoušel jsem to na stolním počítači, nejelo to, došel jsem k noťasu, který byl v dosahu klávesnice a tam plno oken otevřených, tak jí dám ještě šanci, zatím normálně funguje. Akorát na jeden přijímač (ten, který byl k bezdrátové myši) mám spárovanou (možná je na to jiný termín) jak klávesnici tak myš, to jsem psal už na začátku příspěvku.

Už jsem to dělal kdysi dávno nejspíš přes nějaký software, ale už nevím který a třeba už to ani vrátit nazpět nejde. Teď mám ke klávesnici přijímač, kterému není přiřazeno žádné zařízení. Neví někdo, jakým způsobem to udělat tak, aby měla myš svůj přijímač a klávesnice taky svůj?

Je to tzv. přijímač Logitech Unifying

Tento miniaturní přijímač zůstává v notebooku. Navíc umožňuje snadno připojit další kompatibilní bezdrátovou myš, klávesnici či numerickou klávesnici – bez potíží s několika přijímači USB.

Díky za radu. Možná jsem měl založit novou otázku, protože teď řeším trochu jiný problém...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]