Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zaplňující se SSD Disk

Od: ssd odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, používám Windows 10 Pro 64 Bitovou verzi, na svém PC mám SSD (222 GB) a HDD (1 TB), Veškeré soubory a programy kromě Windows se snažím dávat na ten HDD disk, ale i přes to mi to ukazuje, že na SSD je volných už pouze 11GB, pokoušel jsem se jej projít a kromě Windows a Office tam už prakticky nemám nic, co by mohlo zabírat tolik místa. Vím, že je asi těžké poradit co s tím, ale přesto, nevíte, čím by to mohlo být způsobeno (počítač mám asi rok), děkuji mnohokrát :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Pokud pominu, že je třeba nevysypaný koš, nebo složka stažené soubory vede místo na D: na C: , tak

pokud nepoužíváte hibernaci, můžete ji vypnout a tím se tak zbavit souboru hiberfil.sys , který zabírá mnoho giga.

Start -> napsat cmd -> kliknout pravým a spustit jako správce -> napsat powercfg.exe /hibernate off a odeslat

Hodně místa zabírá i obnova systému, neboli body obnovení. Klikněte na klávesu s logem Windows + klávesu Pausa a otevřou se vlastnosti systému -> upřesnit nastavení systému -> záložka ochrana systému -> označit disk c : -> konfigurovat -> zde 1) uvidíte kolik místa aktuálně body obnovy zabírají a můžete je odstranit 2) bude zde posuvník, kterým si nastavíte max.možné využití místa na disku.

Nebo můžete spustit čištění disku a zbavit se tak zbytků po servicepacku, aktualizacích, různé dočasané soubory atd..

Start -> napsat vyči... a samo to dohledá vyčištění disku. Chvíli to bude prohledávat disk a nahlásí vše, co se bude dát smazat.

Dále můžete vyhledat největší soubory přes hledání... otevřte jakoukoliv složku a do vyhledávacího pole vpravo napište velikost: jakmile dopíšete dvojtečku, vyskočí dotaz jak velké soubory chcete hledat.

Sám ale používám spíše aplikaci FolderSize, která prohledá disk a ukáže celkový koláčový interaktivní graf, kterým se proklikáváte stále hlouběji. Programu sice chvíli trvá, nežli proskenuje počítač, ale pak je v něm práce jedna radost.

doplněno 23.10.17 12:55:

náhled

Zaplňující se SSD Disk

hodnocení

2x

chtělo by to statistiku... nějaký náhled... třeba ccleaner má možnost dohledání velkých souborů nebo duplicit...

Napadá mne, jestli nemáte změnu na W10 z jiného OS - tj. starý systém v "Windows OLD"- a půl disku je jen starý win se všemi programy, které stejně už nerozjedete...

doplněno 23.10.17 12:18:

Doplním kolemjdoucího - pokud by se jednalo o tento problém, nastavte si zálohu systému právě na druhý disk - to pro případ pádu disku (zvláště u SSD).

doplněno 23.10.17 12:33:

@ gotrekzagary no to teda je super.. já všechny PC v domácnosti a okolí už při přechodu na W10 očesal o takové blbosti, jako vámi zmíněnou vychytávku. Ale je dobré vědět, že to existuje, že tato možnost tam je. Ten program jsem zatím u všech jen zakázal - raději ho dle možností odinstaluji úplně.

hodnocení

2x

Vím, že se to dělat nemá, ale než bych sem z toho článku přepsal vše podstatné, tak by to trvalo dlouho a bylo by to extrémně dlouhé...

Přečtěte si prosím tenhle článek... cnews.cz/... možná se Vás týká tahle chybička programu OneDrive...

doplněno 23.10.17 15:48:

@jmlc No blbost... možná jak pro koho. Spousta uživatelů OneDrive používá. Já třeba také.

kolemjdouci
hodnocení

0x
Windows si ukladaji body obnoveni po kazde aktualizaci. Ty muzou zabirat dost mista, podle toho hak to mate nastavene. Muzete se podivat jestli neni problem v tomhle. Pripadne zmenit v nastavení systemu a vyhradit bodum obnoveni mene mista.

hodnocení

0x

Podívej se, jak velké máš soubory pagefile.sys a hyberfil.sys. Jsou to záložní soubory Win a bohužel obvykle hezky bobtnají. Hiberfile.sys se zbavíte vypnutím hibernace - režimu spánku. Pagefile.sys je virtuální paměť, kterou si vytváří PC a má základní velikost 1,5 x RAM. Změnit její velikost lze přes Tento Počítač - Vlastnosti - Upřesnit - Výkon - Nastavení - Upřesnit virtuální paměť.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]