Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Program BOINC

Od: elisa24® odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, máte někdo zkušenosti s programem BOINC?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ryze historickou, kdy jsem několik let nechával PC počítat tyhle data. Zajímá vás něco konkrétního?

Jde tam zvolit programy od UFO až po vývoj léků. Bohužel jsem nikdy neměl štěstí, že bych zrovna já byl autorem nějakého posunu, u mě byly jen "prázdné" výpočty. :)

hodnocení

A jak se z toho dostane nějaká zpětná vazba, co se vypočítalo? V těch složkách s daty můžu najít nějaký obrázek - výsledek, nebo dát data do grafů? Co se stane, když nějaká data z těch složek vymažu?

doplněno 20.10.17 17:09:

A jak přibývají úkoly? Nainstalovala jsem to na pevný pc a na notebook a na notebooku úkoly nemám.

Program BOINC

To bych si musel zase nainstalovat, abych to proklikal, ale někde je tam "statistika"... :)

Ukončené a odeslané výpočty je určitě možné smazat, pokud dojde ke smazání něčeho, co není hotové, tak to server prohlásí za špatné a přidělí výpočet někomu dalšímu. Defacto se nic nemůže stát. Pokud bych chtěl být korektní, nechal bych dojít poslední výpočet, další si už nenechal přidělit a pak už můžu smazat cokoli chci na stopro.

Snad se ozve někdo, kdo to má aktuálně, aby udělal screen.

hodnocení

doplněno 20.10.17 18:41:

Už to jde i na notebooku. Mám ale na obou pc stejný účet, tak to se tam objevují jiné úkoly?

Program BOINC #2
paw*
Je to mozne. Podobne vypocetni programy jsou zatizeny velkou redundanci. Stejna uloha je rozeslana na nekolik desite (set) pc. Pak ale nevim, co se s vysledky dela. Odhaduji, ze se bere jen prvni platny, dalsi de zahodi.
fiser22*

pokud je vše stejně, BOINC odesílá jednu stejnou úlohu na PC, za validní se považuje pokud se výsledky všech tří shodnou, nestačí tedy jeden první (kvůli ověření správnosti výpočtu).

Ikdyž máte jeden účet tak každý počítač počítá svoje úlohy (osobně jsem takto provozoval 7 počítačů, na správu je pak lepší použít BOINCstats/bam boincstats.com/...

boincstats.com/... a každá úloha musí být odeslána do určitého data (obvykle si klient stahuje data na pár dní výpočtů dopředu, záleží na nastavení)...

Jinak - pokud zadáte nový projekt, chvilku trvá než se projekt připojí a nastahuje si nové úlohy, není to hned takže se nelekejte :)

hodnocení

Děkuji za odpovědi. Tohle je už prošlé? Mám to stopnout? To samo nezmizí, když už to mělo být odevzdané?

Program BOINC #3
fiser22*

úloha se dopočítá, ale nebude za ni moc kreditů, pokud spouštíte BOINC /počítač na kratší časové úseky vybírejte si spíš malé úlohy - jako například právě Asteroids, případně i SETI, apod. anebo velkým projektům přidělte poměrem víc zdrojů

hodnocení

A nevíte prosím, proč mi teď dojely vešchny úkoly, další se neobjevují a nic to nedělá ani po aktualizaci nebo restartu projektu? Děkuju

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]