Potřebuji poradit funkci ve wordu, která mi při psaní bude nabízet slova-věty(po mém nastavení),které často píšu. Vím, že taková funkce je, ale netuším, kde ji najít.
Zkusím doplnit @ivzez... v autom. textu se dá vložit potřebný text. Je ale třeba stále otevřít a vyhledat ten uložený vhodný... Já používám aut. opravy - NAHRAZOVÁNÍ TEXTU . Viz obrázek Do první kolonky - NAHRAZOVAT : napíši moje iniciály : js Do kolonky - ZA : vložím Jirka Sirka a kliknu vpravo dole na NAHRADIT Potom když kdykoliv napíši js a kliknu na mezerník, místo js bude napsáno Jirka Sirka. Když do první kolonky napíši ad a do kolonky ZA : vložím třeba moji adresu, potom při napsání ad + mezery bude výsledek Dlouhá 34, 765 43 Kotěhůlky. Zkratku: hl v první kolonce mohu v kolonce Za: nahradit mým jménem a adresou, potom stačí napsat hl a po mezerníku bude výsledek Jirka Sirka Dlouhá 34, 765 43 Kotěhůlky. . Do první kolonky je vhodné psát dobře pamatovatelné zkratky, dvoj-troj i více písmenné. Do kolonky Za: se dají vložit i často opakované dlouhé texty, jednoduše získané pomocí CtrlC, vložené CtrlV. Jen nezapominat při vkládání náhradního textu kliknout na Nahradit!
adonut
Děkuji, to je téměř ono, co jsem myslela. Ale ještě je taková funkce, že při psaní se mi objeví nabídka textu, který často píšu, zda to chci vůbec napsat a při stisku entru se mi to tam vloží. Netuším, kde právě nastavit tuto funkci. Ale tu, co jste popsal, se mi taky podařilo nastavit a pomůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.