Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zprovoznění wifi

Od: galapetr® odpovědí: 44 změna:

Ahoj, koupil jsem nový wifi router

V jednom noťasu jsem wifi podle návodu zprovoznil ale ve druhém to nevím proč nejde...

Před koupi nového routeru wifi fungovala v obou dvou.

Když zadám do adresního řádku http://192.168.1.1 má se načíst nastavení reouteru ale vždy se ukáže chyba spojení.

Připojení funguje jen přes kabel.

Byl by někdo ochotný se na to podívat přes team viewer?

44 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Tak pokud jste v novem wifi routeru nenastavoval nejake blokace MAC, neskryval SSID, nenastavil pouze standard 802.11n, který třeba starší notebook nemusí zvládat ...tak mě napadá, že možná... nenastavil jste stejný název wifi sítě jako na starém routeru? Nenastavil jste jiné heslo, než bylo u staré wifi? Mám takový pocit, že jsem se už jednou setkal se situací, kdy notebook nezobrazoval novou wifi síť do té doby, dokud se nesmazal uložený profil sítě minulé ... vyzkoušejte.

hodnocení

Měl jsem modem i s wifi v jednom - v něm wifi "umřela" tak jsem koupil nový router wifi a ten je propojený s tím starým modemem.

Takže nový router má nové heslo i název.

Jak smažu profil sítě minulé?

Podle druhu operačního systému, ale pokud se nová wifi jmenuje jinak než se jmenovala stará, tak to není ten případ, o kterém jsem psal...

Win7/8 : pravým tlačítkem kliknout na ikonu wifi sítě -> otevřít centrum síťových připojení -> spravovat bezdrátové sítě -> kliknout na zvolenou wifi a dát odebrat

Win10 : levým tlačítkem na ikonu wifi sítě -> nastavení sítě a internetu -> wifi -> spravovat známé sítě -> označit a odebrat.

Ale tady spíš začínám myslet, že problém bude úplně jinde. Proč máte zapojena obě zařízení? Vy máte xDSL linku, takže nelze wifi router napojit přímo? Je ten nový router opravdu nastaven - nenastavoval jse opětovně ten starý modem? Chytá alespoň wifi ten první noťas? Není jen možné, že jste prozatím připojen k routeru jen kabelem (viz návod) a proto jde internet jen přes něj?

hodnocení

Ne nový wifi router je nastavený správně a na jedom noťasu funguje...Tady píšu z něj a mám jen bezdrátové připojení...

Ten druhý jde jen přes kabel a bezdrátové připojení se žádné nezobrazí.

Router je propojený se starým modemem, protože samotný by prý nefungoval - řekl chlapík v obchodě

A můžete nám napsat, co jste všechno nastavoval? Jestli v návodu nebyla nějaká chybka, či případně jestli jste nenastavil někde něco omylem. Můžete vyzkoušet jiné zařízení (mobil, tablet) zda wifi vidí? Jestli není problém na straně notebooku č2. Ostatní wifi (cizí) ten notebook vidí? Nemá notebook po straně vypínač wifi, který jste omylem vypli (stává se často při vyndavání z brašny). Zkuste se taky připojit k novému wifi routeru ještě jednou kabelem a zkuste snížit zabezpečení (security) z WPA2 na disable nebo bez hesla, zkratka bez zabezpečení a vyzkoušejte, zda se síť objeví.

hodnocení

Nastaveno (změněno) je pouze název a heslo...

Druhý noťas má viditelné tlačítko na wifi s kontrolkou a je zaplé.

Na tom druhém noťasu právě není vidět žádná ani cizí bezdrátová síť v dosahu - jde jen přes kabel.

Nemůžete se na to kouknout přes TeamViewer?

Pokud druhý notebook nezobrazuje ŽADNOU wifi síť ani cizí, tak bude problém v notebooku a ne v routeru.

Když kliknete na Start -> spustit -> napíšete ncpa.cpl a spustíte, tak se spustí síťová připojení. Máte u bezdrátového adaptéru napsáno povoleno?

Start -> spustit -> napište devmgmt.msc a spustte ->spustí se správce zařízení. Není u položky síťová zařízení nějaký problém?

hodnocení

Start -> spustit -> napište devmgmt.msc a spustte ->spustí se správce zařízení. Není u položky síťová zařízení nějaký problém?

Ne žádný problém se neukazuje.

Zprovoznění wifi
Ale tohle máš síťový připojení a yakub se ptal na Správce zařízení.
hodnocení

nad obrázkém odpovídám na správce zařízení - žádný prpblém se neukazuje

hodnocení

1x

Pokud jste WiFi router nastavil a wifi funguje, v druhém notebooku (třetím, čtvrtém, mobilu, tabletu...) se už jen připojíte k wifi síti. Netřeba znovu nic "nastavovat".

hodnocení

Hm ale v tom druhém noťasu se bezdrátové připojení vůbec neukáže

hodnocení

0x

Není v novém routeru povolena jedna MAC adresa?

hodnocení

jo tak to nevím. Je to ZYXEL NBG-418N v2 Wireless N300 Home Router

kluzo*
hodnocení

0x

Jenom možná blbost... Není wifi router nastaven na frekvenci 5GHz a notebook je starší a tuto frekvenci neumí? Pomůže přenastavení na 2,4GHz. Jo, sry už se na to ptal trošku jinak předrádce :)

hodnocení

Notebook je starý - jak to přenastavení provedu?

kluzo*

Je to v nastavení routeru, ale to já ti už asi neporadím. Je potřeba být připojený kabelem. Někde tam hledej 2,4 nebo 5GHz a pokud máš nastaveno (zaškrtnuto) 5GHz, změň to na ty 2,4GHz.

hodnocení

nemůžu to najít

111®

nemáš na tom starém NB náhodou XP? a není přeinstalovan7?

hodnocení

jo na tom druhém je XP ale wifi fungovala na obou notasech předtím

111®

a četl jsem dobře že ten notas s XP nevidí žádné sítě?

26.10.17 17:57
hodnocení

ano

111®

tak nehledej vadu v routeru ale v NB. Máš nainstalovaný SP3?pro XP?

hodnocení

nevím přesně ale myslím že jo

111®

bez toho nejede wifi na XP, tak buď nainstalovat nebo přeinstalovat

hodnocení

kouknu na to ale psal jsem že před koupi nového routeru wifi na něm fungovala

111®

no kdyby byl NB OK , tak by viděl okolní sítě...co říká správce zařízení?

hodnocení

nikde žádný problém - sítová připojení mám výše na obrázku

111®

já se neptám na séťová připojení ale jak se zobrazuje wifi ve správci zařízení

@111: Na to už taky odpověděl. Na správce zařízení odpovědel písemně a na druhý dotaz o síťových připojeních odpověděl obrázkem. Já už si začínám myslet, že jak mu odešel wifi router (viz jiné jeho vlákno poradte.cz/... ) , že mu to nějak "nakoplo"i wifi v notebooku, neboť už fakt nevím, kde je zakopaný pes :) Tvrdí, že drív šly wifiny na obou noteboocích. Pak odešel wifi router a od té doby druhý notebook nechytá žádnou ani cizí wifi? No tak s tím nemůže mít jeho wifi router nic společného, ikdyby byl nastavený sebevíc blbě, tak by cizí wifi (cizí wifi routery) musel vidět ...

@galapetr: Opravdu je wifi zapnutá? Jelikož máte síťovku od Intela, budete mít nejspíš nainstalován software Intel PROSet/Wireless - klikněte na jeho ikonku ve trayi a zkontrolujte, že je povolená viz obr.

No a pokud ani toto nepomůže, tak radím přeinstalovat bezdrátový síťový adaptér. Protože máte XPčka, tak si drivery systém nestáhne sám a musíte si je stáhnout ručně zde :

downloadcenter.intel.com/...

Zprovoznění wifi #2
hodnocení

Tlačítko wifi na notasu je zapnuté a svítí kontrolka.

Posílám obrázky co se zobrazuje - je to zapnuté ale stále žádné sítě v dosahu. Jsem z toho jelen.

Kdysi mi na tomto notasu připojení zprovoznil jeden borec odtud přes team viewer ale už sem asi nechodí :(

Zprovoznění wifi #3
Zprovoznění wifi #4
hodnocení

Tak v čem je sakrýš problém?

tomas11*

Mně osobně se někde doma určitě povaluje něco podobného jako v odkazu , půjčil bych si od kamarádů neb zakoupil a vyzkoušel.

alza.cz/...

hodnocení

Spíš bych potřeboval aby se na někdo koukl přes team viewr :(

111®

proč prostě neodebereš nefunkční bezdrátovou síť ve správci sítí, a nevytvoříš novou, pro začátek..

hodnocení

ale ta sít je funkční když na druhém notasu jde

a na tom druhém se nezobrazuje žádná ani ty cizí

doplněno 30.10.17 14:16:

je to prostě záhada

111®

tak asi nezbude než ten team wirver

hodnocení

no to by bylo bezva mohu napsat číslo s heslem?

alkonn

Pokud se ti zde nikdo neozval na tu opravu přes ten TeamViewer tak můžeš zkusit využít třeba službu " Online pomoc" . Píšou, že tato služba je zdarma a tak snad je to pravda. Další podobné služby, ale placené najdeš na https://nejdeto.cz, jtcomputer.cz/..., pg-servis.cz/....

hodnocení

Díky několikahodinové ochotě pana yakub® který se na mě napojil problém vyřešený - je to borec! Velké díky :)

111®

a co tomu bylo?

hodnocení

Já ani nevím :D Yakub po dlouhém pátrání nakonec vše od wifi odinstaloval a znovu nainstaloval

111®

ale to ti tu bylo dávno raděno...

hodnocení

tak já bych si s tím neporadil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]