Nejste přihlášen/a.
Zdravím, koupil jsem si z nostalgie starý NFSka (ano vím že jsem si je mohl stáhnout, o to teď nejde) z roku 2005 s tím že to s trochou snahy nějak rozjedu na mých Windows 10. Ale píše mi to že potřebuju DirectX 9.0c, po pár hodiách googlování jsem teda našel jeden kterej je kompatibilní s Win 10, ale když ho chci nainstalovat tak mi to píše že mám novější (DX 12) a že instalace není potřeba. Hledal jsem něco na odinstalaci Directu, ale nic. Jsem v patové situaci, co teď? :D
Nainstaluj druhý OS (WinXP), k němu DirectX 9.0c a máš po starostech. Dva systémy v PC nejsou problém.
@d9968004: Tak to si musíš vybrat. Nemůžeš se všemu vyhnout a doufat, že to "nějak" rozjedeš. Ten druhý OS je jistota.
pro ben: To bych nedělal. Jak už jsem psal, DX 12 je součástí W10, tím pádem jeho odinstalace je zásah do systému a vyčištěním registrů si lze akorát přidělat problémy.
Dobrý den, já bych ten nový DirectX ponechal a zkusil bych u spouštěcího souboru (EXE) té hry nastavit kompatibilitu např. s OS WIN-XP (ve Vlastnostech toho souboru nebo jeho zástupce). Zdravím!
Pokud tomu trochu rozumíte, tak zkuste nový DirectX najít v programu CCleaner, tam ho odinstalovat a vyčistit i registr OS. Potom by už mohla jít instalace starší verze DirectX. Případně složku s DirectX smazat z HDD ručně a po vyčištění registru OS programem CCleaner instalovat starší DirectX. Ovšem, až bude nová verze DirectX nějakou hrou vyžadována, tak budete mít opět problém.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.